Gazze görüşmeleri çöktü

Güncelleme Tarihi:

Gazze görüşmeleri çöktü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2014 01:39

İSRAİL ile Filistinli gruplar arasında önceki gece 24 saat uzatılan ateşkesin sona ermesine 7 saat kala Gazze’den üç füze atılması üzerine İsrail uçakları hava saldırısı düzenledi.

Haberin Devamı

Saldırıda biri çocuk 2 Gazzeli hayatını kaybetti. Fransız haber ajansı AFP olayın ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Mısır’ın başkenti Kahire’deki müzakerelerden İsrail heyetini çektiğini duyurdu. İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, Gazze’den atılan 3 füzenin, Be’er Şeva kentine düştüğünü, ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

HAMAS: İSRAİL SABOTE ETTİ

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, İsrail’i Kahire’de yürütülen barış müzakerelerini sabote etmekle suçladı. Zuhri, “Atılan roketlerle ilgili bilgimiz yok. İsrail saldırıları, Kahire’deki görüşmeleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor” dedi. İsrail, Gazze Şeridi’ne, 8 Temmuz’da havadan ve denizden, 17 Temmuz’da ise karadan saldırıya geçmişti. İsrail bombardımanı ve çatışmalarda 2 bin kişi ölmüştü. Bir ayı aşkın süren saldırıların ardından geçen hafta Filistinli gruplar ile İsrail arasında geçici ateşkes kararı alınmıştı. Ateşkes, İsrailli ve Filistinli diplomatlar arasında Kahire’de süren kalıcı ateşkes müzakerelerinin tamamlanması için önceki gece 24 saat daha uzatılmıştı.

Haberin Devamı

Tel Aviv’e füze

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in saldırılarına misilleme olarak Kudüs’e ve Tel Aviv’deki Ben Gurion Uluslararası Havaalanı’na yerli üretim J80 tipi füze fırlattığını açıkladı. Havaalanı iddiasını doğrulamayan İsrail ordusu ise Tel Aviv’in de içinde bulunduğu çok geniş bir alanda yaşayan vatandaşlarına füze saldırılarına karşı hazırlıklı olma ve sığınakları hazır tutma çağrısı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!