G-8 zirvesinde bizi zehirlediler

Güncelleme Tarihi:

G-8 zirvesinde bizi zehirlediler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 00:00

ABD eski first lady’si Laura Bush, anılarını derlediği kitabında 2007 yılında Almanya’da yapılan G-8 zirvesinde zehirlendiklerini öne sürdü. Bayan Bush, “Diğer konuklar rahatsızlanmadı” dedi. Laura Bush, Başkan Bush’un kızlarına “Dua edin Saddam teslim olsun” dediğini, ancak Chirac ve Schröder’in Saddam’ı ikna etmek için fazla uğraşmadıklarını ima etti.

ESKİ ABD Başkanı George W. Bush’un eşi Laura Bush, yazdığı kitapta, 2007 yılının Mayıs ayında Almanya’daki Mecklenburg’da yapılan G8 zirvesinde kendisinin ve kocasının zehirlendiğini ileri sürdü. Eski first lady, kendileriyle birlikte birkaç çalışanlarının da belirlenemeyen sebeplerle rahatsızlandığını, George Bush’un da yatağa düştüğünü, hatta bu sebeple Afrikalı heyetle buluşmasını iptal ettiğini yazdı. Gizli Servis’in yaptığı araştırma bir sonuca ulaşmadı, doktorları ise bir virüs kapmış olabileceklerini söyledi. Bush, “Diğer konukların rahatsızlandığını hiç duymadık” diye yazdı. Laura Bush’un “Spoken From The Heart” isimli kitabında, zehirlenme olayının yanı sıra çocukluk anılarından ve Beyaz Saray’daki olaylardan bahsediyor. İşte eski first lady’nin sırları:

Unutamadığı kaza

1963’te Teksas eyaletindeki Midland’da 17 yaşındayken yaptığım otomobil kazasında okul arkadaşım Michael Douglas’ın ölümüne sebep oldum. Adli bir soruşturma olmadı, ama o Kasım ayında inancımı kaybettim. Bu uzun yıllar sürdü. Suçluluk duygum ise asla kaybolmadı.

Boşluk hissi

Beyaz Saray’daki ilk günlerimde büyük bir boşluk hissediyordum.

Saddam için dua

Başkan, kızlarımız Jenna ve Barbara’ya “Saddam Hüseyin’in teslim olup silahları bırakması ve barış için dua edin” demişti. George savaş istemiyordu. Bu savaş petrol için ya da ABD’nin Ortadoğu’daki varlığı uğruna olmadı. Savaş, Saddam’ın barış istememesi nedeniyle çıktı.

İkna edebilselerdi

Fransa Cumhurbaşkanı Chirac ya da Almanya Başbakanı Schröder’in Irak savaşını engellemek için daha fazla uğraşsalar neler olacağını hep merak ettim. Eğer ABD’nin blöf yapmadığına onu inandırabilselerdi sonucun farklı olup olmayacağını hep düşündüm.

Alkolü bırak demedim

‘George’un birçok Teksaslı adam gibi içki ritüelleri vardı. Akşam yemeğinden önce viski içmek, yemekte bira içmek, yemekten sonra likörlü konyak içmek gibi... Ancak bu ritüeller artınca, can sıkıcı olmaya başladı. Ona asla “Ya Jim Beam ya ben” demedim, ama beni üzdüğünü hissettirdim. Onu terk etmeyi düşünmedim, zaten 40 yaşında içmeyi bıraktı.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!