FT: Türkiye müzakere için büyük engeli kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

FT: Türkiye müzakere için büyük engeli kaldırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 31, 2005 15:30

Türkiye’nin AB’yle arasındaki Ankara Anlaşması’nın tüm AB ülkelerini kapsayacak biçimde genişletilmesine olanak verecek Uyum Protokolü’ne ilişkin mektuba yanıt vermesinin, müzakereler önündeki en büyük engeli kaldırdığı yorumu yapıldı.

Haberin Devamı

İngiliz Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye ve AB arasında hafta içinde Uyum Protokolü konusunda uzlaşmaya varılmasıyla Türkiye, müzakereler için en büyük engelin üstesinden geldi. Türkiye’nin, Uyum Protokolü’nü kabul ettiğine ilişkin olarak AB Komisyonu’na mektup gönderdiği anımsatılan haberde, bu hamlenin, hükümetin AB müzakereleri önündeki tüm engelleri kaldırma kararlılığının bir işareti olduğu yorumu dikkat çekti.
  Â
Kıbrıs konusunun, pek çok Türk için hassasiyetini koruduğuna işaret edilen haberde, Türkiye’nin, Protokol’ün, Rum Kesimi’ni tanıma anlamına gelmediği konusunda ısrarlı olduğu da vurgulandı. Haberde, üzerinde uzlaşılan Protokol’e rağmen, Kıbrıs’ın halen Türkiye’nin AB’ye sorunsuz girme umutlarını zorlayabileceği yorumu da dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!