Dünyanın en ünlü 'hayat kadını' Madame Claude öldü

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın en ünlü hayat kadını Madame Claude öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2015 16:05

BFM TV haber kanalı, Fransızların dünyaca ünlü hayat kadını Madame Claude’un öldüğünü duyurdu.

Haberin Devamı

1960-1970 senelerinde Fransa’nın en lüks "hayat kadını" servisine sahip olmakla övünen Madame Claude "ben bu meslekte çirkin görünen her şeyi yok ettim" diyordu.

500 kadar hayat kadını ve birkaç hayat erkeği ile çalıştığı bilinen Madame Claude Fransa’da yasak olan "fuhuş" suçundan 4 ay hapis yatmıştı.

Dünyanın en ünlü hayat kadını Madame Claude öldü


92 yaşında ölen Madame Claude hiç bir müşterisine ait sırrı medya ile paylaşmadı.

Adres defterinde İran Şah’ı Pehlevi, John Kennedy, Giovanni Agnelli gibi tanınmış kişiler olan Madame Claude’un, bazı müşterilerinden yatakta aldığı sırları devlet mercilerine ilettiği ve bu yüzden yaptığı işe müsaade edildiği söyleniyordu.

Madame Claude kimdir?
6 Temmuz 1923 doğumlu, asıl ismi Fernande Grudet olan Madame Claude rahibeler tarafından büyütüldü. Alman istilası sırasında gizli ajanlık yapan Madame Claude, 60’lı yıllarda Paris’te kendi fuhuş ağını kurdu. Müşterileri arasında yalnızca politikanın ünlü isimleri yoktu; Claude, hayatı boyunca kendisini kormuş olan Paris mafyasının önde gelen isimleri ve polisle de yakın ilişkiler içindeydi. 1976 yılında Claude’un ağı hakim Jean-Louis Bruguière tarafından çökertilmeye başladı. Vergi müdürlüğünden kaçmak için Amerika’ya kaçtı. 1980’li yıllarda yeni yasaların kendisini koruma altına aldığını düşünerek Paris’e geri dönüp yeni bir fuhuş ağı kurdu. Ancak 1986 yılında yargılanmaktan kaçamadı. 1992’de tutuklanıp Fleury-Mérogis hapishanesine kondu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!