Fransız Sosyalistler bölünüyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Fransız Sosyalistler bölünüyor mu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2017 19:17

Fransa’da iktidardaki Sosyalist Parti Genel Sekreteri Jean-Christophe Cambadelis, parti kararına rağmen ön seçime girmeyip bağımsız aday olan Emmanuel Macron’u destekleyenlerin partiyle ilişiğinin kesileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

CAMBADELIS, BFM haber kanalının canlı yayınına katılarak seçim süreci ve adaylar hakkında son gelişmeleri değerlendirdi. Sosyalist Partide ön seçim süreci ve Macron’un adaylığı konusunda bir soruya yanıt veren Cambadelis, “Daha önce de söylemiştim, şimdi de ekranlardan herkese açıklıyorum, onu destekleyenlerin yeri Sosyalist Parti olamaz. Sosyalist Parti ekibinde yer alıp rakip bir ekibi destekleyemezsiniz” dedi..

Cambadelis’in bu açıklamaları, Macron’un aday olabilmek için gerekli desteği aldığı Sosyalist Partili seçilmişlere yönelik olarak görülse de, aynı zamanda parti içindeki hizipleşmelere de bir uyarı olarak değerlendirildi.

Fransız Sosyalistler bölünüyor mu

Haberin Devamı

İSTİFA EDİP ADAY OLDU

Eski Ekonomi Bakanı Macron, geçen yıl 30 Ağustos’ta istifa ederek, cumhurbaşkanı seçimlerinde bağımsız adaylığını açıklamıştı. Sosyalist Parti’de ise yedi adayın yer aldığı ön seçimler düzenlenmiş, ikinci tura eski Başbakan Manuel Valls ile kalmayı başaran Hamon, yüzde 58’lik oy oranı ile adaylığını ilan etmişti. Anketlerde Macron’un aşırı sağ lider Le Pen’in ardından ikinci sırada yer aldığı belirtilirken, Sosyalist Partinin adayı Hamon’a ise yüzde 10-15 oy çıkması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!