Fransa'nın Venelles kenti Belediye Başkanı Chardon, ülkede İslam'ı yasaklamayı teklif etti

Güncelleme Tarihi:

Fransanın Venelles kenti Belediye Başkanı Chardon, ülkede İslamı yasaklamayı teklif etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 13:04

Fransa'nın güneyindeki Venelles kenti Belediye Başkanı Robert Chardon, İslam'ın Fransa'da yasaklanmasını istedi. Eski cumhurbaşkanı Sarkozy’den cevap gecikmedi.

Haberin Devamı

Fransanın Venelles kenti Belediye Başkanı Chardon, ülkede İslamı yasaklamayı teklif etti
Muhalefetteki Halk Hareketi Birliği (UMP) lideri Nicolas Sarkozy'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'da açtığı bir başlık üzerinden mesaj yayımlayan Chardon, "Fransa'da İslam inancı yasaklanmalı" dedi.

Chardon üç kez tekrar ettiği aynı içerikli mesajlara, 2017 yılında Fransa'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini partisi UMP'nin kazanacağını ima ederek, "18 Ekim 2017'de Fransa'da İslam yasaklanacak" ifadesini de ekledi.

Fransanın Venelles kenti Belediye Başkanı Chardon, ülkede İslamı yasaklamayı teklif etti


Le Monde gazetesinin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Chardon, "Fransa'nın yaşadığı sorunların tek çözümünün İslam'ın yasaklanması olduğunu" ve teklifine Sarkozy'nin cevabını beklediğini belirtti. Chardon, İslam inancını yaşamak isteyenlerin ülkelerine dönmeleri gerektiğini de söyledi.

Haberin Devamı

SARKOZY'DEN CEVAP
Chardon’un açıklamalarına şahsi Twitter hesabından cevap veren eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, “Laiklik sınırlarını da aşan bunu öneriyi kınıyorum” dedi.

PARTİDEN İHRACI İSTENDİ
UMP partisi Başkan yardımcısı Nathalie Kosciusko-Morizet'de yaptığı açıklamada, "Bu kabul edilemez açıklama nedeniyle Chardon için derhal ihraç prosedürünü başlattık. Bu tür saçma açıklamalar partimizin değerlerine hiçbir şekilde uymamaktadır" dedi.

Partinin üye kabul Komisyonu Başkanı ve Nice Belediye Başkanı Christian Estrosi de Chardon'un tweetlerinde çok ileri gittiğini ve yazdıklarının kabul edilemez olduğunu söylerken partiden ihracının istendiğini belirtti.

Gazetenin haberinde, bir süredir ağız kanseri tedavisi gören Chardon'un son dönemde izinde olduğu ancak görevini bırakmadığı da bildirildi.

TEHDİT VE SALDIRILAR REKOR DÜZEYDE ARTTI
Ulusal İslamofobi Gözlemevi Başkanı Abdallah Zekri ise Fransa'da laikliğin dini inançların yaşanmasına izin verecek şekilde uygulanması gerektiğini belirterek, "Fransa gibi laik bir ülkede bir belediye başkanının İslam karşıtı ifadeler kullanması kabul edilemez" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ulusal İslamofobi Gözlemevi'nin yaptığı araştırma, ülkede Müslümanlara yönelik tehdit ve saldırıların bu yılın ilk üç ayında rekor seviyede arttığını ortaya koymuştu. Araştırmaya göre, geçen yılın ilk üç ayında Müslümanlara yönelik 37 tehdit ve saldırı kayıtlara geçerken, bu sayı bu yılın ilk üç ayında 6 kat arttı ve 222'ye çıktı.

Fransa'da Ocak ayında Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste devam eden terör eylemlerinin ardından Müslümanlara ait ibadet yerleri ve mezarlıklara yönelik saldırılarda büyük artış gözlenmişti.

Muammer Elveren

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!