Fransa'nın Montpellier şehrinde rehine krizi

Güncelleme Tarihi:

Fransanın Montpellier şehrinde rehine krizi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 19:24

Fransa'nın güneyindeki Montpellier şehrinde iki kişi, kuyumcu dükkanını basıp iki kişiyi rehin aldı. Polis, dükkanın etrafını çevirdi.

Haberin Devamı

Olay akşamüstü saatlerinde Fransa'nın güneyindeki Montpellier'nin merkezinde yer alan Rue de l'Argenterie üzerindeki bir dükkanda gerçekleşti. Yerel basına göre olay bir hırsızlık vakası olarak başladı ancak daha sonra boyutu değişti ve saldırgan dükkandaki iki çalışanı rehin aldı.

Savcı Christophe Barret, AFP'ye, kuyumcudaki olayla Paris'teki saldırılar arasında bağlantı olmadığını açıkladı.

Fransanın Montpellier şehrinde rehine krizi

Dükkanın etrafı güvenlik çemberine alınırken çevredeki mağazalarda bulunan müşteriler de tahliye edildi.

Fransanın Montpellier şehrinde rehine krizi


Yerel Midi Libre gazetesi, soygunu gerçekleştirmek üzere dükkana giren kişinin silahlı olduğunu ancak şimdiye kadar olay yerinden silah sesi duyulmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Montpellier Cumhuriyet Başsavcısı ve Belediye Başkanı olay yerine intikal etti. Midi Libre'de konuşan Başsavcı "Şimdilik durum sakin ve olayın Paris'te yaşananlarla veya herhangi bir terörizm şüphesiyle bağlantılı olduğunu düşündürecek hiçbir ize rastlanmadı" dedi.

FRANSA İKİ GÜNDÜR ŞOKTA
Ancak son iki gündür ülkede yaşananlar yüzünden, kentteki vatandaşlar arasında büyük panik yaşandı. Mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki merkezine çarşamba günü düzenlenen saldırıda 12 kişi yaşamını yitirmişti. Olayın ardından kaçan saldırganlar, bugün Paris yakınlarında kıstırıldı ve saatler sonra yapılan operasyonda iki saldırgan öldürüldü. Öte yandan dün de Paris'in merkezinde bir kadın polise silahlı saldırı düzenlenmişti. Polis, olayı gerçekleştiren kişinin bugün kimliğini tespit ettiğini açıkladı. Bundan kısa bir süre sonra Paris'teki bir koşer marketini basan silahlı bir kişi, içeridekileri rehin aldı. Kısa bir süre sonra rehin alma olayını gerçekleştiren kişinin dünkü kadın polis saldırını da düzenleyen kişi olduğu ve Charlie Hebdo saldırganlarıyla bağlantısının bulunduğu ortaya çıktı. Charlie Hebdo saldırganlarına operasyon düzenlendiği sırada markete de operasyon düzenlendi ve saldırgan öldürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!