Fransa’nın efsane ismi Johny Hallyday hayatını kaybetti (Johny Hallyday kimdir?)

Güncelleme Tarihi:

Fransa’nın efsane ismi Johny Hallyday hayatını kaybetti (Johny Hallyday kimdir)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 07:59

Fransa’nın efsane rock kralı Johny Hallyday yaşamını yitirdi. Dünyaca ünlü Fransız şarkıcının öldüğünü eşi Laeticia Hallday dün gece (salıyı çarşambaya bağlayan gece) açıkladıktan sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hallyday’in eşi Leaticia, kızları Joy, Jade ve Laura’ya, oğlu David ve sanatçının müzisyenleri, fanları ve dostları, ailesi ile tüm sevenlerine başsağlığı mesajı yayınladı. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada sanatçının hayatı uzun uzun anlatıldıktan sonra ‘Fransa çok önemli bir sanatçısını kaybetti’ denildi.

Haberin Devamı

Fransız basını da Johnny Hallyday’in bir süredir akciğer kanseri olduğunu ve birkaç aydır tedavi gördüğünü yazdı. Le Figaro Gazetesi de ''Aylardır kanserle mücadele eden Fransızların idolü Johny Hallyday 74 yaşında yaşama veda etti'' diye yazdı. Gazete şarkıcının sevinciyle, hüznüyle, aşklarıyla 60 yıldır Fransa sanat yaşamına damgasını vurduğunu ve sanat dünyası için büyük bir kayıp olduğunun altını çizdi.

Sanat dünyasında ‘Fransız Elvis’ olarak anılan ve 18 platin albümü olan Hallyday bir süre önce hayranlarını rahatlatmak için hastalığı ile ilgili açıklamasında ‘Birkaç ay önce halen tedavi olduğum kanser tanısı koydular. Şimdilik tehlikeli bir durumum yok, fiziksel durumum iyi durumda. Beni seven herkes için sonuna kadar hastalıkla mücadele edeceğim' demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!