Fransa'dan tarihi Filistin kararı

Güncelleme Tarihi:

Fransadan tarihi Filistin kararı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 01:27

Fransa parlamentosu, Fransa'nın Filistin devletini tanımasını "tavsiye" eden karar tasarısını büyük bir çoğunluk ile kabul etti.

Haberin Devamı

399 evet oyuna karşı 151 ret oyu ile kabul edilen "tavsiye" karar tasarısının bağlayıcı bir yönü yok.

Fransa sosyalist partisi milletvekili Elisabeth Guigou tarafından hazırlanıp Ulusal meclise getirilen karar tasarısı, sosyalist partisi milletvekilleri, Yeşiller partisi milletvekilleri ve Fransa komünist partisi milletvekilleri tarafından kabul edilirken UMP (halk hareketi birliği) milletvekilleri tarafından ret edildi.

Tavsiye niteliğinde olan karar Tasarısının Fransa hükumetini bağlayıcı hukuki bir yönü yok, hükumete yakın olan çevreler, AB ülkelerinde bir "eğilim" haline gelen "Filistin devletini Tanıma" kararlarının Fransa'yı da etkileyeceğini ve hükumetin kısa bir zamanda Filistin devletini Tanıma yönünde bir karar alabileceğini söylüyorlar. Avrupa Birliği ülkeleri içinde Filistin'i devlet olarak en son İsveç hükümeti tanıdı.

Haberin Devamı

Ulusal meclisin bugünkü kararından sonra açıklamada bulunan İsrail'in Paris büyükelçisi "karar Tasarısına" olumlu oy kullanan Fransız milletvekillerini "Filistin sorununa ortak bir karara varma imkanlarını uzaklaştırmakla" suçlarken Filistinli yöneticiler kararı "selamladıklarını" belirttiler.Fransa'nın Filistin'i "devlet' olarak kabul etmesi için Fransa Hükümeti'nin Filistin'i resmen devlet olarak tanıması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!