Fransa'da şok saldırı

Güncelleme Tarihi:

Fransada şok saldırı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 12:11

Fransa'nın doğusundaki Lyon kenti yakınlarındaki bir fabrikada düzenlenen saldırıda, bir kişi kafası kesilerek öldürüldü. Olayın ardından yakalanan zanlılarından birinin 2006'da sorgulandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ABD'li bir şirkete ait gaz fabrikasına araçla giren iki saldırganın tesiri düşük patlayıcılar infilak ettirdiği belirtildi. Saldırının ardından olay yerine gelen polis, fabrikanın girişinde, başı kesilmiş bir kişinin cansız bedenini buldu. Saldırıda iki kişinin de yaralandığı açıklandı.



AFP'ye konuşan kaynaklar, üzerinde Arapça yazılar olan kesik başın, fabrikanın kapısına asılı bulunduğunu söyledi. Soruşturmaya yakın bir kaynak,ajansa yaptığı açıklamada, kafası kesilerek öldürülen kişinin, yerel bir işadamı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

AFP, saldırının ardından bir şüphelinin tutuklandığını ve bu şahsın istihbarat servisleri tarafından tanınan biri olduğunu bildirdi.

Fransada şok saldırı


Güney Amerika ziyaretini sürdüren Fransa Başbakanı Manuel Valls, saldırının ardından İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'yi olay yerine gönderdi ve "hassas bölgelerde" güvenlik önlemlerinin artırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Gazetecilere açıklamada bulunan Cazeneuve, "yakalanan şüphelinin 2006 yılında sorgulandığını ve suç kaydının bulunmadığını" söyledi.

HOLLANDE "TERÖR SALDIRISI" DEDİ
Brüksel'deki AB zirvesinde bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ise ülkesine dönmeye karar verdiği açıklandı. Brüksel'de konuşan Hollande, saldırganın niyetinin patlama çıkarmak olduğundan bir kuşku duyulmadığını söyledi. "Terör saldırısı" olarak tanımladığı olayın ardından bir zanlının yakalandığını söyleyen Hollande, "Asla korkuya teslim olmayacağız" dedi.

Fransız savcılığı, saldırının ardından terörle bağlantılı cinayet ve cinayet girişimi soruşturması açıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

Uluslararası basın, bugünkü saldırının, Fransa'da 7 Ocak'ta teröristlerin, başkent Paris'te hiciv dergisi Charlie Hebdo'yu basarak 11 kişiyi öldürdüğü olaydan yaklaşık altı ay sonra gerçekleştiğine dikkat çekti. 9 Ocak'ta da Charlie Hebdo saldırısını düzenleyen Kouachi kardeşlerin arkadaşı olduğu belirlenen Amedy Coulibaly, bir koşer markettekileri rehin almış, olayda beş kişi hayatını kaybetmişti.

KATİL ZANLISI PATRON OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Fransa'da bir gaz üretim tesisine düzenlenen saldırıda kafası kesilerek öldürülen kurbanın, daha sonra yakalanan katil zanlısının patronu olduğu iddia edildi.

Le Figaro gazetesinin haber sitesi, saldırıyı araştıran adli kaynaklara dayanarak verdiği haberde, kurbanın 45 yaşlarında ve bir sanayi işletmesinin sahibi olduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Haber sitesi, öldürülen kurbanın, saldırının ardından yakalanan 35 yaşındaki Yassine Salhi'nin patronu olduğunu bildirdi.

Katil zanlısı ve kurbanın kimyasal maddeler ve gaz tedarik işleri ile uğraşan Air Produc şirketine cuma günü birlikte aynı araba ile dağıtım yapmalarının öngörüldüğü kaydedilen haberde, zanlının araba ile giriş kapısını patlatmadan önce cinayeti işlediğini yazdı.

Saldırının ardından olay yerine gelen güvenlik birimleri, öldürülen işletme sahibi şahsın vücudundan ayrılmış başını, bir tel örgü üzerinde bulmuştu. Yine olay yerinde DAEŞ simgesi bayraklar bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, fabrika saldırısında yakalanan Yassine Salhi isimli şahsın suç kaydı bulunmadığını ancak radikalleşebileceği gerekçesiyle bir dönem güvenlik birimlerince izlemeye alındığını bildirmişti.

Haberin Devamı

Cazeneuve, Fransa'nın Lyon şehri yakınlarındaki Saint-Quentin-Fallavier kentinde bir gaz üretim tesisine saldırı ile ilgili yakalanan 35 yaşındaki şüphelinin Lyon bölgesinde ikamet ettiğini ifade ederek, saldırının terör saldırısı olduğunu düşündüklerini kaydetmişti. (AA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!