Fransa'da milli marş polemiği

Güncelleme Tarihi:

Fransada milli marş polemiği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 20:00

Fransa ve Tunus milli futbol takımları arasında önceki gün “Stade de France”da oynanan hazırlık karşılaşması öncesi çalınan Fransız milli marşının,çoğunluğu Kuzey Afrika kökenli göçmenler tarafından ıslıklanmasının ardından çıkan tartışma giderek büyüyor.

Fransa milli futbol takımının efsanevi eski kaptanı, UEFA Başkanı Michel Platini, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, bir daha milli marşın ıslıklanması halinde milli karşılaşmanın iptal edilmesi önerisinin “saçma olduğunu” söyledi.

Le Monde gazetesinin yarın çıkacak sayısına konuşan Platini, son tartışmalardan “üzüntü duyduğunu”belirtti ve “siyaset dünyası, futbolu, sporu esir aldı” dedi.

Platini, “Maçlarda her seyircinin arkasına polis yerleştirilemeyeceğini” belirterek, seyircileri eğitmenin önemine değindi.
UEFA'ya göre maçların hangi gerekçeyle ertelenebileceği konusunun açık olduğunu kaydeden Platini, “Mesela ırkçı bir slogan sonucu maçın iptal edilmesini ben de desteklerim, ancak futbol kuralları konusunda kararı siyasiler değil, UEFA ve FİFA verir” diye konuştu.

Fransa milli futbol takımının daha önce yine aynı statta 2001 yılında Cezayir ile 2007 yılında ise Fas ile yaptığı karşılaşmalardan önce de Fransız milli marşi ıslıklanmıştı.

Paris'te Stade de France'ın yakınlarındaki “sorunlu” banliyölerde çok sayıda Fas, Tunus ve Cezayirli göçmen yaşıyor. Paris'in bu sorunlu banliyölerinde 2005 yılında meydana gelen olaylar daha sonra ülke geneline yayılmıştı. Olaylarda çok sayıda mağaza kundaklanırken, yüzlerce araç ateşe verilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!