Fransa’da meydan aşırı sağ lidere mi kalıyor?

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da meydan aşırı sağ lidere mi kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2017 13:05

Fransa’da cumhurbaşkanı adayı Fillon hakkındaki iddialar, Emmanuel Macron’un yeni bir siyasetçi olması, aşırı sağcı Marine Le Pen’i umutlandırdı. Aşırı sağcılar, Le Pen için ‘ikinci turda kaybeder’ tahminlerinin tutmayacağını düşünüyor.

Haberin Devamı

FRANSA’nın aşırı sağcı cumhurbaşkanı adayı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen, Mayıs ayında yapılacak seçimleri kazanırsa, Fransızları İslamcı köktencilik ve küreselleşmeye karşı ancak kendisinin koruyabileceğini söyledi. Le Pen, “Bu seçimde oylanacak olan Fransa’nın hala özgür bir ülke olarak kalıp kalamayacağıdır. Ayırım artık sağ ile sol arasında değil, vatanseverlerle küreselciler arasındadır” dedi.
Daha önce favori görülen muhafazakar François Fillon’un adının, eşi yüzünden bir skandala karışması ve yıldızı yükselen merkezci Emmanuel Macron’un da henüz yeni bir siyasetçi olmasından dolayı, Le Pen’in Ulusal Cephe partisi (FN), liderlerinin seçimi ikinci turda kaybedeceği tahminlerinin yanılacağını düşünüyor.

HAKLARI SINIRLAMAYI VAAT ETTİ

Le Pen Cumartesi günü açıkladığı ‘114 taahhüt’ arasında göçmenlere büyük ölçüde sınırlama getirmeyi, bütün yasadışı göçmenleri sınır dışı etmeyi ve ücretsiz eğitim gibi, halen herkese açık olan bazı hakları sadece Fransız vatandaşlarına vermeyi vaat etti.
İktidar FN’ye geçerse Fransa euro bölgesinden çıkacak,  AB üyeliği referanduma götürülecek, ithalat ve yabancılara verilen istihdam ihalelerinden de vergi alınacak.
Le Pen taraftarlarından en çok alkışı, bir suç veya kabahat işleyen tüm yabancıların ülkeden atılacağını ve kimliksiz göçmenlere yasal ikamet hakkı ve ücretsiz sağlık hizmeti verilmeyeceğini söylediğinde aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!