Fransa'da kuru fasulye üniversitesi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Fransada kuru fasulye üniversitesi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fransızlar, bir etli kuru fasulye çeşidi olan ulusal yemekleri ‘Cassoulet’ geleneğini sürdürmek ve bu yemeği dünyaya tanıtmak amacıyla Carcassonne kentinde bir üniversite kurdular.

Ülkenin güneybatısındaki Toulouse, Carcassonne ve Castelnaudary kentlerinin yöresel yemeği olarak bilinen ve yılda ortalama 75 bin ton tüketilen Cassoulet'nin önümüzdeki aylardan itibaren ‘tescilli marka’ haline geleceği ve isim hakkının tüm dünyada korunacağı açıklandı.

Cassoulet üreticileri bu amaçla Carcassonne kentinde dünyanın dört bir yanından gelen aşçıları eğitmek için bir ‘Uluslararası Cassoulet Üniversitesi’ kurduklarını ve Eylül ayından itibaren öğrenime başlayacaklarını duyurdular.

Üniversitede, yüzlerce çeşidi bulunan Cassoulet yemeğinin yapılışı ve tarihçesi hakkında eğitim verileceği ve öğrenim görenlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı diploma verileceği açıklandı.

Bu arada, Touluse ve Castelnaudary kentlerinde de yakında iki değişik ‘Cassoulet Müzesi’ açılacağı öğrenildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!