Fransa'da Bonnie ve Clyde davası

Güncelleme Tarihi:

Fransada Bonnie ve Clyde davası
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fransa, sevgilisi Aubry Maupin’le birlikte filmlerdeki gibi bir kovalamaca sırasında üçü polis 4 kişinin ölümüne karışan genç kızın davasını ilgiyle izliyor.

Bundan dört yıl önce Paris'te meydana gelen ve dört kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmaya karışan 23 yaşındaki Florence Rey adlı genç kızın mahkeme önüne çıkarılması Fransa'da günün konusu haline geldi. Bu davanın kamuoyunda yankı uyandırmasının nedeni, çatışmanın ardında ‘Bonnie ve Clyde’ filmindekine benzer bir çeteci aşıklar öyküsünün yatması.

Önceki günkü ilk duruşmada sessiz ve sakin haliyle dikkat çeken Rey cinayet, cinayete teşebbüs, adam kaçırma ve silahlı soygun suçlarından yargılanıyor. 4 Ekim 1994 gecesi çıkan çatışma sırasında sevgilisi Aubry Maupin'i kaybeden Rey suçlu bulunduğu takdirde büyük bir ihtimalle müebbet hapis cezasına çarptırılacak.

Duruşmada verdiği ilk ifadede bir gece içinde yaşanan korkunç olaylara sevgilisine duyduğu ‘tutkulu aşkın’ yol açtığını belirten genç kız, ‘Herşeyden önce olaylar sırasında ölenlerin yakınlarından özür dilemek istiyorum’ dedi.

Önümüzdeki 30 Eylül'de sonuçlanması beklenen davanın konusu olan olaylar şöyle gelişmişti:

O dönemde 19 yaşında olan Florence Rey, dindar bir ailenin kızı ve örnek öğrenciydi. Kendinden üç yaş büyük olan Aubry Maupin adlı, uzun saçlı ve yakışıklı felsefe öğrencisine aşık olmuştu. Rey'in ilk ilişkisiydi. Maupin bir süre sonra işsiz kalınca, okulu bıraktı ve anarşik eğilimler göstermeye başladı. Florence-Aubry çifti, su ve elektriği olmayan metruk bir eve taşındılar. Çetelerle ilişki kurmaya başlayan Maupin, değişik silahlar bulup getiriyordu.

ÇILGIN KOVALAMACA

4 Ekim gecesi iki sevgili pompalı tüfeklerini kuşanarak iki polis memuruna saldırıp, polislerin 38 kalibrelik tabancalarını gasp ettiler ve kaçmaya başladılar. Yüzüne göz yaşartıcı gaz sıkılan polislerden biri kendine gelerek peşlerinden koşmaya başlayınca paniğe kapılan gençler plan uyarınca metrodan kaçacakları yerde yoldan geçmekten olan bir taksiye el koyup, sürücüyle müşteriyi rehin aldılar.

Taksi olay yerinden uzaklaşırken bir polis otosu gören taksici bağırmaya başladı; çıkan çatışmada iki polis memuruyla sürücü kurşunlara hedef olup öldüler. Bunun üzerine Florence ve Aubry başka bir otomobilin sürücüsünü rehin aldılar. Ancak polis alarma geçmişti ve otomobilin çevresi kuşatıldı. Bonnie ve Clyde filminin finalinde çeteci aşıkların öldürüldüğü sahnedekine benzer şekilde silahlar yeniden konuşmaya başladı ve bu sefer de motosikletli bir polis can verdi. Aubry de dört mermi yarası almıştı; Florence derhal teslim oldu. Sevgilisi ise birkaç saat sonra öldü.

Yapılan balistik incelemeye göre o gecenin kurbanlarından hiçbiri Florence'in silahından çıkan kurşunlardan ölmemişti. Ancak savcılık makamı genç kızın toplam 25 dakika süren çatışmalarda aktif bir şekilde rol aldığını iddia ediyor.

Nitekim genç kız da itiraf ediyor: ‘O gece ben de iki el ateş ettim. Ben de birini öldürmüş olabilirdim...’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!