Fransa, yaşlılıkta Ecevit'i unuttu

Güncelleme Tarihi:

Fransa, yaşlılıkta Eceviti unuttu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2001 02:00

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın 69'uncu doğumgünü dolayısıyla yapılan dünya liderlerinin yaşlarıyla ilgili bir araştırmada en yaşlı lider olarak 75 yaşındaki Çin Devlet Başkanı Jiang Zemin gösterildi. 76 yaşındaki Başbakan Bülent Ecevit ise unutuldu.

60'LI YAŞLARDAKİLER

Jacques Chirac,
69 yaşıyla Avrupa Birliği'nin en yaşlı lideri. İtalyan Başbakanı Silvio Berlusconi ile Yunan Başbakanı Kostas Simitis 65 yaşında, Fransa Başbakanı Lionel Jospin 64, Hollandalı Wim Kok 63 yaşında.

50'Lİ YAŞLARDAKİLER

Avrupa Birliği ülkelerini yönetenler arasında yaşları 50'lerde olanlar ise Finlandiya Hükümet Başkanı Paavo Lipponen 59, Alman Şansölyesi Gerhard Schröder 57, Avusturyalı Wolfgang Schlüssel 56, İsveç Başbakanı Goeren Persson ve Portekiz'li Antonio Gutterres 52, İrlanda Başbakanı Bertie Ahern ise 50 yaşında ülkelerini yönetiyorlar.

EN YAŞLI LİDER

Avrupa dışındaki en yaşlı lider ise 75 yaşındaki Çin lideri Jiang Zemin gösteriliyor. Japonya Başbakanı Junichiro Kouzumi 59 yaşında, ABD Başkanı Georges W. Bush 55 ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 49 yaşında. Listede 1925 doğumlu, yani 76 yaşındaki Başbakan Bülent Ecevit ise yer almadı.

EN GENÇLER

Avrupa Birliği ülkelerinin en genç yöneticisi Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Jonker 9 Aralık 2001 günü 47 yaşına basıyor. Onu 48 yaşındaki 4 AB lideri izliyor. İngiltere Başbakanı Tony Blair, İspanya Başbakanı Jose Maria Aznar, Belçikalı Guy Verhofstad ve Danimarkalı Anders Fogh Rasmussen 48 yaşlarıyla takip ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!