Fransa ve Vatikan arasında 'eşcinsel büyükelçi' krizi

Güncelleme Tarihi:

Fransa ve Vatikan arasında eşcinsel büyükelçi krizi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 16:51

Fransa'nın Vatikan'a eşcinsel büyükelçi ataması iki ülke arasında kriz yarattı.

Haberin Devamı

Papa Françesko, Vatikan'a atanan Fransız Büyükelçi Laurent Stefanini'nin güven mektubunu kabul etmeme konusunda ısrar ederken Paris, başka bir büyükelçi atamama konusundaki tavrını değiştirmiyor.

Hükümet Sözcüsü Stephane Foll, bugünkü bakanlar kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Fransa Vatikan'a önerdiği büyükelçi adayını değiştirmeyecek" dedi.

Fransa'da skandal haberleri ortayla çıkarmasıyla ünlü Le Canard Enchaine gazetesi ise Papa Françesko'nun cumartesi günü halihazırda Elysee Sarayı'nın protokol müdürü olarak görev yapan yeni büyükelçi adayı ile Vatikan'da bir görüşme yaptığını yazdı. Gazete, Papa'nın eşcinsel büyükelçinin güven mektubunu kabul etmeme konusundaki ısrarını sürdürdüğünü duyurdu.

Daha önce de Vatikan'da görev yapan ve Katolik dinini çok iyi bilmesiyle tanınan büyükelçi Stefanini, Elysee Sarayı'nda 2010 yılında protokol müdürlüğüne atanmadan önce Dışişleri Bakanlığı'nda dini konularla ilgili dairede çalışıyordu.

Haberin Devamı

Vatikan, Fransa'da yoğun tartışmalara neden olan eşcinsellere evlilik ve evlat edinme hakkı veren yasanın onaylanmasına da karşı çıkmıştı. Yasa, 17 Mayıs 2013 tarihinde yürürlüğe girmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!