Fransa: Türkiye'nin AB üyeliÄŸine karşıyız

Güncelleme Tarihi:

Fransa: Türkiyenin AB üyeliğine karşıyız
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 07, 2004 18:25

Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıktı. Barnier, "Türkiye koşullara uymuyor, her ne kadar bunu yapmaya hazırlanıyorsa da" dedi.

Haberin Devamı

Barnier, parlamentoda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB'ye girmek için gerekli koşulları yerine getirmediğini öne sürdü.

Fransa Dışişleri Bakanı, ''Türkiye koşullara uymuyor, her ne kadar bunu yapmaya hazırlanıyorsa da'' diye konuştu.

Barnier, parlamentoda, Türkiye'nin AB üyeliÄŸine ÅŸiddetle karşı çıkan milletvekili Philippe de Villiers'nin sorusunu yanıtlarken,  Türkiye'nin AB'ye girmek için gerekli koÅŸulları yerine getirmediÄŸini öne sürdü.Â

Fransa DışiÅŸleri Bakanı, ''Türkiye koÅŸullara uymuyor, her ne kadar bunu yapmaya hazırlanıyorsa da'' diye konuÅŸtu.Â

Barnier, meclis genel kurulunun öğleden sonraki açılışında yaptığı konuşmada, AB'nin Türkiye ile tam üyelik müzakerelerine başlamasının AB Komisyonu raporuna bağlı olduğunu bildirmişti.

Fransa Dışişleri Bakanı, ''müzakerelerin başlaması konusunda AB Komisyonu raporunu bekleyeceklerini'' belirterek, ''müzakerelerin başlayıp başlamayacağını veya ne zaman başlayacağını bize komisyon raporu söyleyecek'' demişti.

Dominique de Villepin'in yerine geçen hafta Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Barnier, daha önce AB Komisyonu'nda Fransa'yı temsil ediyordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!