İşte Fransa'nın da Belçika'nın da Türkiye'den istediği isim!

Güncelleme Tarihi:

İşte Fransanın da Belçikanın da Türkiyeden istediği isim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 13:27

PARİS’te 130 kişinin hayatını kaybettiği 2015’teki terör saldırılarına yönelik soruşturmayı sürdüren Fransa, Türkiye’de tutuklu bulunan Fas kökenli Belçika vatandaşı Ahmed Dahmani’yi istedi. Dahmani, Paris saldırılarının hazırlığı konusunda en fazla bilgiye sahip isimlerden biri olarak görülüyor.

Haberin Devamı

Fransa’nın geçtiğimiz aylarda hakkında uluslararası tutuklama emri düzenlediği 28 yaşındaki Dahmani, Paris saldırılarının tek canlı faili olan Salah Abdeslam ile yakın bağlantıya sahip.
Abdeslam ile çok sayıda telefon görüşmesi gerçekleştirdiği tespit edilen Dahmani aynı zamanda, Brüksel’de 32 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan 2016’daki terör saldırılarında rol alan ve tutuklu bulunan Mohamed Abrini’nin de çocukluk arkadaşı.

Dahmani, Paris saldırılarının hemen ardından, 14 Kasım 2015’te, Amsterdam üzerinden Türkiye’ye geçmişti. Sahte pasaportla Türkiye’ye giriş yaptıktan iki gün sonra Suriye’ye geçmek için hazırlık yaparken Türk güvenlik birimleri tarafından Antalya’da yakalanan Dahmani ile beraberindeki iki kişi terör örgütüne üye olma ve belgede sahtecilik suçuyla 10 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Dahmani’nin iadesini isteyen ülkeler arasında Belçika da var. Dahmani, adı terör saldırılarında geçmeden önce de kabarık bir suç dosyasına sahipti. Belçika polisinin verilerine göre Dahmani’nin adı, uyuşturucu trafiği ve kullanımı, şiddet eylemi, silah taşıma gibi unsurlar içeren 51 dosyada geçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!