Fransa-Meksika arasındaki diplomatik kriz büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Fransa-Meksika arasındaki diplomatik kriz büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2011 13:39

Meksika'da adam kaçırma suçundan 60 yıl hapis cezasına çarptırılan bir Fransız kadının iadesi konusunda çıkan sorun, iki ülke arasında diplomatik krize dönüştü.

Haberin Devamı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, bu yıl Fransa'da düzenlenecek “Meksika yılı etkinliklerinin”, Florence Cassez isimli Fransız kadının durumuna dikkat çekmek için de kullanılacağını açıklaması, iki ülke arasındaki gerginliğin iyice tırmanmasına yol açtı.

Meksika, Sarkozy'ye sert tepki göstererek, Fransa'da bir yıl süreyle çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetlerle sürecek bu etkinliklerden çekildiğini açıkladı.

Sarkozy ise daha önceki açıklamalarından geri adım atmadı ve Meksika yılı etkinliklerinin devam edeceğini ve bu etkinliklerin Cassez'e adanacağını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı, Cassez'in iadesi konusunda Meksika yetkilileriyle görüşmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Meksika'da yüksek mahkeme, adam kaçırmak suçundan beş yıldır tutuklu bulunan kadına verilen 60 yıl hapis cezasını onamıştı.

Haberin Devamı

Fransa, 36 yaşındaki kadının iade edilerek, cezasını Fransa'daki bir cezaevinde çekmesini istiyor

Fransız kadın, 2005 yılında, erkek arkadaşıyla birlikte, aralarında bir genç kız olmak üzere üç kişinin kaçırılmasıyla ilgili bir suçtan dolayı tutuklanmıştı.

Fransız kadın, Meksika'daki duruşmalarda, erkek arkadaşının üç kişiyi rehin aldığından haberdar olmadığın belirterek, suçsuz olduğunu iddia etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!