Fransa’dan ‘uçuşa yasak bölge’ girişimi

Güncelleme Tarihi:

Fransa’dan ‘uçuşa yasak bölge’ girişimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2015 00:40

Birleşmiş Milletler (BM) toplantısı için New York’ta bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye ve Suriyeli muhaliflerin önerisi doğrultusunda, Suriye’nin kuzeyinde bir uçuşa yasak bölge kurulması için müttefik ülkelerle gelecek günlerde görüşüleceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Reuters’e göre Hollande, bu ihtimal üzerinde çalıştıklarını söylerken “Laurent Fabius (Fransa Dışişleri Bakanı) önümüzdeki günlerde partnerlerimizin ne düşündüğünü öğrenmek, bu bölgenin sınırlarının ne olacağını ve güvenliğinin nasıl sağlanacağını görüşecek” dedi.

Fransa’dan ‘uçuşa yasak bölge’ girişimi

Davutoğlu, BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri'ne katılmak üzere bulunduğu New York'ta önceki akşam Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü. 

Hollande, olası uçuşa yasak bölgeye Avrupa’ya gelen mültecilerin yerleşebileceğini, Güvenlik Konseyi kararı ile bu bölgenin meşruiyet kazanabileceğini de belirtti.

Hollande, Suriye lideri Esad’la ilgili ise “İran-Rusya, Suriye’de çözümün parçası olmak istediğini söylüyor. Bu ülkelerle çalışmaya ihtiyacımız var ancak, çözümün geçişin Esad olmadan olması gerektiğini onlara söylemeliyiz. Esad Suriye’de sorunun kaynağı, çözümün bir parçası olamaz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!