Fransa cumhurbaşkanları birbirlerinin izinden gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Fransa cumhurbaşkanları birbirlerinin izinden gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2014 09:12

Fransa dünden beri Cumhurbaşkanı François Hollande'in 'gizli aşkını' konuşuyor. Ancak konunun bir başka boyutu daha var. Öyle ki François Hollande ne kadar istemese de Nicolas Sarkozy'nin geçtiği yollardan geçiyor

Haberin Devamı

Fransa dünden beri Cumhurbaşkanı François Hollande'in 'gizli aşkını' konuşuyor. Ancak konunun bir başka boyutu daha var. Öyle ki François Hollande ne kadar istemese de Nicolas Sarkozy'nin geçtiği yollardan geçiyor.


Derleyen: Pınar YURTSEVER / pyurtsever@hurriyet.com.tr

Fransız magazin dergisi Closer'ın dün çıkan sayısında tam yedi sayfasını ayırdığı haber ve fotoğraflarla, aylar önce ortaya atılan dedikodu gerçeklik kazandı. Buna göre Cumhurbaşkanı Hollande, Fransız aktris Julie Gayet ile birlikteydi. Sosyalist Cumhurbaşkanı en güvendiği koruması Michel'le birlikte motosikletle saraydan kaçıp kaçıp sevgilisinin yanına gidiyor, ona sabahları kruvasan götürüyordu.

Hollande, Closer'ın haberi karşısında her Fransız vatandaşı gibi yasal haklarını kullanacağını, özel hayatının bu şekilde ihlal edilmesinden ötürü derin üzüntü duyduğunu söyledi. Ancak Hollande'ın fotoğrafları inkar etmemesi dikkat çekti. Julie Gayet ise avukatı aracılığıyla dergiyle temas kurarak fotoğrafların kaldırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Derginin Yazı İşleri Müdürü Laurence Pieau, fotoğrafların dün akşam internet sitesinden geri çekileceğini ancak derginin basılı versiyonu için toplatmanın söz konusu olmadığını duyurdu. Dergi gerçekten de internet sitesinden fotoğrafları geri çekti ancak konuyla ilgili birçok haber sitede halen duruyor. Üstelik fotoğraflara derginin tablet versiyonundan ulaşmak da mümkün.

Fotoğrafların yayımlanması, sosyalist çevreler tarafından 'zamanlaması manidar' yorumlarına neden oluyor. Zira, geçtiğimiz kasım ayında yapılan bir kamuoyu yoklamasında Fransa'da 5. Cumhuriyet'in en az sevilen cumhurbaşkanı olarak gösterilen Hollande, yaklaşan yerel seçimler öncesinde 14 Ocak Salı günü önemli bir basın toplantısına hazırlanıyordu.

Fransız kamuoyuna bomba gibi düşen bu skandalla birlikte Julie Gayet'nin zamanında çekilmiş seksi fotoğrafları veya oynadığı filmlerdeki bazı kareler hızla paylaşılmaya başlandı.

François Hollande'ın uzun yıllardır birlikte olduğu gazeteci Valérie Trierweiler ise şimdilik sessizliğini koruyor.

Haberin Devamı

Bu yaşananlar, bir başka sorgulamayı da beraberinde getirdi. Öyle ki, Hollande'dan önce Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de tamamen aynı olmasa bile benzer yollardan geçmişti.

2005 yılında Nicolas Sarkozy daha içişleri bakanı iken, Paris Match dergisi karısı Cécilia'nın reklamcı Richard Attias ile fotoğraflarını basmıştı. Cécilia, Sarkozy'den boşandıktan sonra Richard Attias ile evlenecekti ancak o günlerde kimse bunu söyleyemezdi. Sarkozy ise fotoğrafları basan Paris Match'a karşı açtığı davayı kazandı.

İlerleyen günlerde Cécilia ile Sarkozy'nin evliliklerini bir iyi bir kötü gittiği yabancı basında sıkça yazılıp çiziliyordu ancak Fransız basını, seçim kampanyası günlerinde bu konuda sessiz kalmayı tercih etmişti. Nicolas Sarkozy 16 Mayıs 2007'de cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte Cécilia da 'Firtst Lady' unavını aldı ancak bu unvanı kendisine yaktıramadığını uzun zaman önce söylemişti. 15 Ekim 2007 tarihinde de ikilinin evliliği sona erdi ve Cécilia 'First Lady' unvanından 'kurtulmuş' oldu.

Haberin Devamı

Nicolas Sarkozy, bu boşanmadan kısa bir süre sonra bir partide, İtalyan asıllı manken ve şarkıcı Carla Bruni ile tanışacaktı. Bruni, geçmişte birçok isimle anılmış, hareketli ve magazin basınının yakından takip ettiği bir isimdi. Bruni ve Sarkozy 2 Şubat 2008 günü Elysée Sarayı'nda evlendi.

Fransız magazin basını ise o günlerde bundan iyi malzeme bulamazdı. Carla Bruni'nin eski birliktelikleri birer birer ortaya serilmişti.

Bruni'nin mankenlik yıllarında çekilmiş üstsüz fotoğrafları, magazin sayfalarındaydı.

Hatta bu fotoğraflar yıllar sonra bile Çinli hackerlar tarafından diplomatların bilgisayarlarına sızmak için kullanılmıştı.

Şimdi bunun benzeri Julie Gayet için yapılıyor.

Haberin Devamı

Gayet'nin geçmişte çekilmiş fotoğrafları, filmlerinden kareler bir bir yayımlanıyor. Bir anlamda François Hollande, hep karşı çıktığı selefi Nicolas Sarkozy'nin geçtiği yollardan geçiyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!