Fransa Bahri'ye ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Fransa Bahriye ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Paris yakınlarındaki Ris-Orangis kasabasında yaşayan dokuz yaşındaki Bahri Polat'ın trajik bir asansör kazasında yaşamını yitirmesi, tüm Fransa'yı yasa boğdu. Fransa doğumlu ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi Bahri, oturduğu evin asansöründe sıkışarak can verdi. Küçük Bahri'nin dramı, ailesi ve yakınlarını olduğu kadar, yaşadığı semtin sakinlerini de derinden yasa boğdu.

İkinci katta oturan Bahri, bahçeye çıkmak için bisikletiyle asansöre bindi. Ancak asansörün kapısı birden kapanınca, bisikletin gidonu çocuğun boğazını sıkıştırdı ve bayılmasına sebep oldu. Asansör kapısının hızlı hızlı açılıp kapandığını gören komşular baygın haldeki Bahri'yi hastaneye yetiştirdiler. Ancak, küçük çocuk, beynine hava gitmediği için girdiği komadan kurtulamayarak öldü.

Bahri'nin ölümü bütün mahalleyi harekete geçirdi. Baba Nuri Polat, günlerdir arızalı olduğu tespit edilen asansöre bakım yaptırmayan bina yönetimini mahkemeye vereceğini açıklarken, komşuları da imza topladılar. Mahalle kilisesinde Bahri'nin ruhuna bir ayin düzenlendi ve kapısının önü çiçeklerle bezendi. Fransa doğumlu Türk çocuğu Bahri, bu yaz ilk kez anavatana gelecekti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!