Frankfurt’tan Zeki Alasya’ya ‘Vefa’, Murat Soydan, Talat Bulut ve Güngör Bayrak’a ‘Onur’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’tan Zeki Alasya’ya ‘Vefa’, Murat Soydan, Talat Bulut ve Güngör Bayrak’a ‘Onur’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 10:34

Uzun, kısa ve belgesel türlerinde 50 filmin gösterileceği Frankfurt Türk Film Festivali’nin 16’ncısı 30 Ekim’de başlayacak. Festival bu yıl sadece Frankfurt’la sınırlı kalmayacak. Yakın kentlerde de film gösterimleri olacak. Zeki Alasya’nın ‘Vefa’ ödülü ile anılacağı festivalde, Murat Soydan, Talat Bulut ve Güngör Bayrak’a, ‘Onur Ödülü’ verilecek.

Haberin Devamı

İSTANBUL Beyoğlu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Frankfurt Türk Film Festivali Başkanı Hüseyin Sıtkı, kısa film ve belgesellerle 50 filmin izleyiciye sunulacağını belirterek, “Bu sene sinemamızı, biraz daha genişlettik. Sadece Frankfurt’ta değil etrafındaki birkaç şehirde de birer, ikişer filmleri göstereceğiz. Bu bağlamda, amacımız Türk filmleriyle kitlelere ulaşmak” diye konuştu. Sıtkı, sosyal sorumluluk amacıyla Frankfurt’un en büyük hapishanesinde de film gösterimi gerçekleştireceklerini aktararak, “Lise dengi bir okulda da genç kuşaklara film göstererek, Türkiye’nin ve Türk sinemasının tanıtımına bir katkı sağlamış olacağız” dedi.
Festival programının tamamlandığını kaydeden Sıtkı, “İlk 10 yarışma filmimiz belirlendi. Kısa film yarışma filmleri belli. Almanya ayağında hemen hemen bütün işlerimiz tamamlanmış durumda. 30 Ekim’de büyük bir gala ile açılışımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.
Hüseyin Sıtkı, Murat Soydan, Talat Bulut ve Güngör Bayrak’a ‘Onur Ödülü’ verileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Frankfurt’tan Zeki Alasya’ya ‘Vefa’, Murat Soydan, Talat Bulut ve Güngör Bayrak’a ‘Onur’ ödülü


ÖDÜL İÇİN YARIŞACAKLAR

Uzun, kısa ve belgesel filmlerden oluşan festival programında 50 film gösterilecek. Abluka, Çırak, Kalandar Soğuğu, Kar Korsanları, Merdiven Baba, Misafir, Saklı, Sarmaşık, Toz Bezi ve Yarım, ‘En İyi Film’,  Abluka, Kalandar Soğuğu, Kar Korsanları, Sarmaşık ve Yarım ise ‘En İyi Senaryo’ ödülleri için yarışacak.
En İyi Yönetmen Ödülü’nün adayları arasında Abluka ile Emin Alper, Çırak ile Emre Konuk, Kalandar Soğuğu ile Mustafa Kara, Kar Korsanları ile Faruk Hacıhafızoğlu, Sarmaşık ile Tolga Karaçelik yer alıyor.
Nuray Yeşilaraz, Şenay Gürler, Türkü Turan, Nazan Kesal ve Asiye Dinçsoy, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ne aday gösterilirken, Mehmet Özgür, Haydar Şişman, İnanç Konukçu, Nadir Sarıbacak ve Serhat Yiğit ise En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nün adayları olarak belirlendi.

ALMAN SİNEMACILARIN GÖZÜNDEN TÜRK FİLMLERİ

En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Müzik, İlk 10 Kısa Film Adayı ve İlk 10 Türk Kısa Film Adayı ödüllerinin de verileceği festivalde, Kısa Film Yarışması ve Alman Sinemacıların Gözünden Türk Filmleri yarışmaları da düzenlenecek.
Jüri başkanlığını eski bakanlardan Yüksel Yalova’nın üstleneceği festivalde, uzun film yarışma jürisi Hale Soygazi, İsmail Güneş, Özgür Şeyben, Oya Doğan, Banu Özdemir ve Nurdan Sever’den, kısa film jürisi ise Prof. Dr. Selma Köksal Çekiç, Arda Erdikmen, Cem Başeskioğlu, Fırat Sayıcı, Gamze İlkılınç ve Mehmet Erduğan’dan oluşuyor.      
Festivalde, geçen yıl hayatını kaybeden oyuncu Zeki Alasya da Vefa Ödülü ile anılacak.

BAKMADAN GEÇME!