Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ne ‘en iyi’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ne ‘en iyi’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 09:41

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Türk Tiyatro Festivali’ne, Türkiye’den ödül... İstanbul’da düzenlenen ‘Anadolu Tiyatro Ödülleri’ kapsamında ‘En İyi Festival’ ödülü, Türk Tiyatro Festivali’ne verildi.

Haberin Devamı

YAYIN hayatında 10’uncu yılını dolduran Tiyatro Gazetesi’nin düzenlediği ‘Anadolu Tiyatro Ödülleri’ sahiplerini buldu. Ödüller, İstanbul’da düzenlenen törenle dağıtıldı. 

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali, uluslararası platformda ‘En İyi Festival’ ödülüne layık gördü. Ödül törenine, Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni ve Festival Başkanı Kamil Kellecioğlu, Frankfurt Türk Tiyatro Festivali İstanbul Koordinatörü Nur Onur ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yıldız katıldı.
Kamil Kellecioğlu, Türk dilini ve kültürünü tiyatro aracılığıyla Frankfurt’ta yaşatmak amacıyla çıktıkları yolculukta bir kültür elçisi gibi titiz çalıştıklarını söyledi. Bu nedenle bu ödülü çok değerli bulduğunu belirten Kellecioğlu, Türk-Alman kültürü arasında köprü görevi görmesi için kurulan Frankfurt Tiyatrosu’nun çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini açıkladı.
Nur Onur ise Ayla Algan, Haldun Dormen ve Tamer Levent’e festivale katkılarından dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’ne ‘en iyi’ ödülü

KİMLER ÖDÜL ALDI?

Ödül alan diğer isimler şöyle: * En İyi Anadolu Ödülü: Ayşenil Şamlıoğlu * Yılın Tiyatro Adamı Ödülü: Mehmet Özgür * En İyi Tiyatro Hareketi Ödülü: Ferhan Şensoy (Kavuk Devri) * Uluslararası Tiyatro Ödülü: Üsküp Türk Tiyatrosu, Atilla Klinçe / Makedonya * Sanata Evet Ödülü: Eizabeta Kançeska, Milevska (Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanı) * Yılın En İyi Projesi Ödülü: Sessizliğin İçinde / İstanbul Devlet Tiyatrosu.

BAKMADAN GEÇME!