Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Kitap Fuarı sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 10:24

Alanında dünyanın en önemlilerinden biri olarak kabul edilen ve bu yıl 68’incisi düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını kapattı. Hollanda Kralı Willem-Alexander tarafından açılan fuarda, 100’den fazla ülkeden yaklaşık 7 bin 100 sektör temsilcisi, kitap, elektronik kitap ve dijital uygulamalarını sergiledi.

Haberin Devamı

HOLLANDA’nın ‘konuk ülke’ olduğu ve yazarları, gazetecileri, profesyonelleri, kültür iletişimcilerini bir araya getiren fuarda, 4 binden fazla etkinlik düzenlendi. 10 bin gazetecinin takip ettiği fuarı yaklaşık 277 bin kişi ziyaret ederken, bu yılki fuarda ziyaretçi sayısı geçen yıla kıyasla yüzde 1.3 artış kaydetti. Gelecek yıl 11-15 Ekim arasında düzenlenecek fuarın onur konuğu ise Fransa olarak belirlendi. 

Türkiye, 228 metrekaresi Türkiye Ulusal Standı ve 92 metrekaresi de Çocuk Yayınları Standı ile fuarda yer aldı. Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşesi Osman Şahin, aralarında Fransa ve ABD’nin de bulunduğu uluslararası fuar düzenleyen beş ülkeden ‘onur konuğu’ daveti aldıklarını, teklifleri değerlendirdiklerini ve görüşmelerin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!