François Fillon ile eşine 500 bin euro sorgusu

Güncelleme Tarihi:

François Fillon ile eşine 500 bin euro sorgusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 10:15

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en güçlü adayı François Fillon ile eşi Penelope Fillon’un ‘milletvekili danışmanı sıfatıyla maaş alması’ konusunda başlatılan ön soruşturma çerçevesinde sorgulandı.

Haberin Devamı

BFM televizyon kanalı adli kaynaklara dayandırarak verdiği haberinde, Ulusal Mali Suçlar Savcılığının, Cumhurbaşkanlığı seçiminde merkez sağ Cumhuriyetçi Partinin adayı François Fillon ve eşi Penelope Fillon’un ‘milletvekili danışmanı sıfatıyla maaş alması’ konusunda başlatılan ön soruşturma çerçevesinde, ayrı ayrı sorgulandığını duyurdu.

Ulusal Mali Suçlar Savcılığından geçen hafta yapılan yazılı açıklamada, Fransız Le Canard Enchaine dergisinin, Penelope Fillon’un eşi François Fillon’a ve başka bir milletvekiline kağıt üzerinde ‘danışmanlık’ yaparak haksız yere sekiz yılda 500 bin euroya yakın maaş aldığını öne sürmesi üzerine konu hakkında ön soruşturma başlatıldığı bildirilmişti.
Ön soruşturmanın, “Kamu kaynaklarının kötüye kullanılması, kurumsal varlıkların suistimali ve suçun gizlenmesi” iddialarıyla açıldığı belirtilmişti.

Haberin Devamı

100 BİN EURO İDDİASI

Penelope Fillon, yine eşinin siyasi gücünden faydalanarak, La Revue des Deux Mondes isimli edebiyat dergisinde hiç çalışmadan kısa bir süre içinde 100 bin euroya yakın gelir sağlamakla suçlanıyor. Fillon, geçen hafta yaptığı açıklamada, kendisi ve eşinin yasalara aykırı bir iş yapmadığını iddia etmiş ve hakkında dava açılması halinde cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacağını söylemişti.
Kendisinin milletvekili olmasının eşinin çalışmasına engel oluşturmadığını savunan Fillon, sorgu hakimleri karşısına geçip, söz konusu soruşturmayla ilgili bildiklerini anlatmak istediğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!