Flaş iddia... Prenslerin tutulduğu otelden ilk görüntü... Yer yatakları, silahlı güvenlik...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 08:08

Suudi Arabistan'da gözaltına alınan prens ve bakanların tutulduğu Ritz Carlton otelinde çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Prenslerin beş yıldızlı otelde tutulmasıyla Suudi yönetiminin "Prenslerin hayati tehlikesinin bulunmadığı" mesajını vermek istediği iddia edildi. ABD Başkanı Donald Trump Suudi Arabistan ziyaretinde prenslerin tutulduğu otelde konaklamıştı. Trump son yaptığı açıklamayla gözaltıları destekledi.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'da önceki gece kurulan yolsuzluk komisyonunun ilk işi 11 prens, görevdeki 4 bakan, iş adamları dahil çok sayıda kişiyi gözaltına almak olmuştu. Gözaltına alınanlar arasında sık sık Bodrum'u ziyaret eden, 17 milyar dolarlık servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Prens El Velid bin Tallal da bulunuyor.

Gözaltına alınanların Ritz Carlton'ın Riyad'daki otelinde tutulduğu iddia ediliyordu. Otel içinden çekildiği iddia edilen görüntüler sosyal medyada yayıldı. Prenslerin beş yıldızlı otelde tutulmasıyla Suudi yönetiminin "Prenslerin hayati tehlikesinin bulunmadığı" mesajını vermek istediği iddia edildi. 

El Cezire'den Saad Abedine'nin paylaştığı video ve fotoğrafları çok sayıda kişi retweet etti. 

Flaş iddia... Prenslerin tutulduğu otelden ilk görüntü... Yer yatakları, silahlı güvenlik...

Haberin Devamı

"ÜLKELERİNİ YILLARDIR SAĞIYORLAR"

Gözaltıları ABD Başkanı Donald Trump da destekledi. Trump "Kral Salman ve Suudi Arabistan'ın veliaht prensine büyük bir güvenim var. Ne yaptıklarını tam olarak biliyorlar. Sert muamele görenlerin bazıları, ülkelerini yıllardır sağıyor" dedi.

Sheikh Saud Al Mojeb'sin açıklamasında, soruşturmanın birinci aşamasının tamamlandığı belirtildi.

Görüntülerin, gözaltına alınanların tutulduğu otelde çekildiği iddia ediliyor.

Görüntüde silahlı güvenlik görevlilerinin bulunduğu geniş bir salonda yer yatakları var. Yer yatağında yatanların ise prensler mi, güvenlik görevlileri mi olduğu henüz bilinmiyor. 

Flaş iddia... Prenslerin tutulduğu otelden ilk görüntü... Yer yatakları, silahlı güvenlik...

Gözaltına alınanların tutulduğu mekânda geçen ay "Future Investment" konferansı düzenlenmişti. 

"OTELE GÖTÜRÜLMELERİ 'HAYATİ TEHLİKELERİ YOK' MESAJI"

Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi, Ortadoğu uzmanı Doç. Dr. Ahmet Kasım Han, gözaltına alınanların otelde tutulmaları için şu yorumu yapmıştı:  "Gözaltına alınanlar Riyad Ritz-Carltin'a götürülerek "rahatları" temin edildi. Anlamı, bunların güç kaidesi hala var. Muhammed Bin Salman yapabileceklerinden endişeli. Gözaltına alınanların taraftarlarına ilkin "'rahatları' yerindedir,hayati tehlike yok" mesajı veriliyor. Bir yandan,göz altındakilere "uysal" müzakere süreci geçirirlerse "bela"nın büyümeyeceği hissetirilerek ana altından sopa gösteriliyor"

Haberin Devamı

KRAL VE OĞLUNDAN ZİYARET

Öte yandan Suudi Arabistan'da meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden Asir Bölgesi Emir Yardımcısı Prens Mansur bin Mukrin'in cenazesi başkent Riyad'a getirildi.

Asir Emirliğine yakın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlara göre, Prens Mansur'un naaşı, Asir Emiri Faysal bin Halid ve diğer yetkililerin nezaretinde kraliyete ait uçakla Riyad'a getirildi.


Prens El Velid bin Tallal, 2015 yılında, ABD Başkanı Donald Trump'ın başkan adayı olduğu dönemde Twitter hesabından "Sen sadece Cumhuriyetçi Parti'ye değil bütün ABD'ye bir utançsın. Asla kazanamayacağın için başkanlık yarışından çekil" ifadesini kullanmıştı. 

Mansur'un cenaze namazı ve defin işleminin başkentte yapılması bekleniyor.

Öte yandan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile Veliaht Prens ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman, helikopter kazasında hayatını kaybeden Mansur'un baba evini ziyaret etti.

Mansur ailesinin sosyal medyadan yaptığı açıklamaya göre, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed, baba Prens Mukrin bin Abdulaziz'e taziyelerini iletti.
Asir Bölgesi Emir Yardımcısı Prens Mansur ve beraberindekileri taşıyan helikopter dün akşam saatlerinde ülkenin güneyindeki Ebha kenti yakınlarında düşmüş, kazadan kurtulan olmamıştı.

Haberin Devamı

Flaş iddia... Prenslerin tutulduğu otelden ilk görüntü... Yer yatakları, silahlı güvenlik...

Ritz Carlton

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!