Fisher: Schröder kimseden etkilenmez

Güncelleme Tarihi:

Fisher: Schröder kimseden etkilenmez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı İsmail Cem dün Alman meslektaşı Joschka Fischer'le Berlin'de bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ve politik ilişkilerin yanı sıra Almanya'da yaşayan Türk azınlıkla ilgili gelişmeler de ele alındı. Bir saatten fazla süren görüşmede, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkileri detaylı bir şekilde ele alınırken, Kıbrıs konusu da kısaca gündeme geldi.

İki bakan görüşmeden sonra ortak bir basın toplantısı düzenledi. Alman Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, görüşmede Türkiye'ye Leopard 2 tipi Alman tankları satışının ele alınmadığını özellikle vurguladı.

Bu konuyla ilgili olarak Hürriyet'in kendisine yönelttiği, ‘‘Başbakan Gerhard Schröder'in planlanan Türkiye ziyaretini iptal etmesinde siz ve partiniz Birlik 90/Yeşiller ne kadar rol oynadınız?' sorusunu Fischer şöyle yanıtladı: ‘‘Sizin Başbakan Gerhard Schröder'i tanımadığınız anlaşılıyor. Başbakan Schröder bu tür kararları kimsenin etkisinde kalmadan özgür bir şekilde kendisi verir. Schröder'in dışarıdan etkilenmesi sözkonusu değildir. Kendisine bu konuda herhangi bir baskı da yapılamaz’’.

Alman Dışişleri Bakanı, Türkiye ile Almanya ve AB arasındaki ilişkilerin olumlu şekilde gelişmesinden son derece memnuniyet duyduğunu da söyledi.

İsmail Cem, dün ayrıca Alman İçişleri Bakanı Otto Schily ile bir araya geldi. Bu görüşmede Alman Vatandaşlık Yasası'nda yapılan değişiklikler ve bunun Türk toplumuna yansıması üzerinde duruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!