Fischer: Türkiye AB'ye alınmalı

Güncelleme Tarihi:

Fischer: Türkiye ABye alınmalı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hessen'de 7 Şubat 1999 tarihinde yapılacak Eyalet Meclisi seçimi için Birlik 90/Yeşiller adaylarını belirlemek üzere Yeşiller Eyalet Teşkilatı'nın dün Hanau'da yaptığı kongreye katılan, Meclis Grup Sözcüsü ve koalisyon hükümetinde Dışişleri Bakanı olacağı öne sürülen Joschka Fischer, Türkiye'nin AB'ye alınması gerektiğini söyledi.

Sekiz yüz civarında delegenin katıldığı kongrede yaptığı konuşmada, seçimi değerlendiren Fischer, ‘Bu zamana kadar geçirdiğimiz en zorlu seçimden biri oldu. Bu ay sonuna kadar koalisyon çalışmaları biter ve Schröder başkanlığında Bonn’da kırmızı-yeşil hükümet kurulmuş olur' dedi.

Arkadaşımızın sorularını yanıtlayan Fischer, Türkiye'nin AB üyeliği ve Almanya'daki Türkler'in durumuyla ilgili olarak şöyle konuştu:

‘Vatandaşlık Yasası’nı 2. ve 3. nesil yabancılar için değiştirmek arzusundayız. Bu bizim için çok önemli konuyu hükümet kurulur kurulmaz gündeme getireceğiz. Yıllardır burada yaşayan ve burada doğan insanların böylece seçme ve seçilme hakkına kavuşmasını sağlayacağız. Ben Türkiye'nin AB'ye alınması taraftarıyım. Türkiye'nin AB üyeliği sadece Avrupa Birliği'nin değil, Türkiye'nin de istemesi gerekiyor. Pratikte bazı sorunlar var. Bunların kısa sürede halledileceğine düşünüyorum. Bundan böyle, Türkiye ile ilişkilerde yeni bir dönemin başlayacağını umuyorum.'

Öte yandan müstakbel başbakan Schröder'in Türkiye'de Nisan'daki erken seçim öncesi Dışişleri Bakanı olması beklenen Fischer'i Türkiye'ye göndereceği yolundaki haberlerle ilgili soruya ise Yeşiller Partili politikacı ‘‘Bakalım’’ demekle yetindi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!