Finlandiya’da bir fırın cırcır böceği tozundan ekmek üretti

Güncelleme Tarihi:

Finlandiya’da bir fırın cırcır böceği tozundan ekmek üretti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 12:32

Finlandiyada bir fırın, ezilmiş cırcır böceği tozu kullanarak normal ekmekten daha fazla protein bulunan ekmek üretti. Helsinki'de satışa sunulan ekmeği deneyenler aradaki farkı anlamadı.

Haberin Devamı

TÜRÜNÜN ilk örneği olan ekmeği üreten Fazer fırını, her bir ekmek için, kurutularak toz haline getirilmiş 70 adet cırcır böceği, un, buğday ve çeşitli tohumlar kullanıldığını söyledi. Birleşmiş Milletler (BM) 2013 yılında en az iki milyar insanın böceklerle beslendiğini, bin 900’den fazla böcek türünün de yemeklerde kullanılabileceğinu duyurmuştu. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ise 2013 yılında başlattığı bir programla böcek üretimi ve tüketimini desteklemişti.

DENEYENLER FARKI ANLAMADI
Fazer fırınının yetkilisi Juhani Sibakov, konseptin geçtiğimiz yazdan beri hazır olduğunu ancak Finlandiya yetkilileri tarafından onaylanmadan piyasaya sürülemediğini söyledi. Finlandiya geçen haftalarda gıda amaçlı böcek satışlarına getirilen yasağı kaldırmıştı. Sibakov, ekmeğin normal ekmekten daha fazla protein içerdiğini söyleyerek, “Bu ekmek tüketicilere hem iyi bir protein kaynağı olacak hem de böcek bazlı yemeklere ısınmalarını sağlayacak” dedi. Deneyenlerin aradaki farkı anlamadığı ve normal tatta bulduğu ekmek, ilk olarak Helsinkide satışa sunuldu.
Gıda amaçlı böcek kullanımına izin veren diğer Avrupa ülkeleri ise İngiltere, Hollanda, Belçika, Avusturya ve Danimarka.

BAKMADAN GEÇME!