'Fındık Kurdu' Berna nereye koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Fındık Kurdu Berna nereye koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2010 16:15

Cumartesi geceleri “Bir Şarkısın Sen” i izliyorum ekranlarda. Geçmiş yıllarda İtalyan Televizyonu RAİ’de buna benzer bir yarışma programı vardı. Zaten sanırım patenti İtalyanların. Sonunda 13 yaşında tombul, yüzünden ve sesinden sağlık fışkıran genelde Napoliten şarkıları söyleyen yetenekli bir erkek çocuğu kazanmıştı.

Haberin Devamı

Bir kere” Bir Şarkısın Sen”  zengin sahnesi koreografisi, orkestrası, elit sunucuları, ayrıcalıklı konuklarıyla ve katılımcı genç yeteneklerle çok daha kaliteli. Üstelik Türk sanat ve halk müziği çok daha ayrıntılı, zengin ve de zor. On binlerce çocuk arasından seçilmiş bu küçük gururlarımızı seyretmek bir zevk.

Hepsini bir birinden ayırt etmek haksızlık olur. Ama yine de içlerinde ister istemez “Fındık Kurdu” lakabı ile tanınan Berna (Karagözoğlu) ki ben ona “Kurabiye” diyorum sahnesiyle, zekasıyla, refleksleriyle, rahat hareketleriyle, hazır cevaplıyla yüksek ses performansıyla ön plana çıkıyor. Buraya kadar her şey güzel. Bakın bu kız 10 yaşında yani kırılganlığının arifesinde. Buna “Momentum” da diyor Batılılar.  Ben onu biraz Hannah Montana’ya benzetiyorum.

Haberin Devamı

Hani şu genç Amerikalıları peşinden sürükleyen deha kız Miley Ray Cyrus’a. Babası Bill Ray Cyrus “Country” müzik şarkıcısı olduğu için Miley’i ailesi sanat kurallarına göre yetiştirdi. Ama o kadar kolay olmadı. Özel öğretmenler tutuldu. Kimi sahneyi öğreti, kimi sesini terbiye etti. Kimi giyinmesini,kuşanmasını, kimi oturup kalkmasını. Kimi diksiyon öğretti. Şimdilerde daha çok dizilerde ve konserlerde üstlendiği Hannah Montana karakteri olarak tanınan Miley Cyrkus aylarca kampa alındı. Dünya ile ilişkisi kesildi. O okula gitmedi. Okul onun evine getirildi. Kamera deneyimi için Hollywood’un en iyi yönetmenleri, görüntü yönetmenleri tutuldu ve ortaya Hannah Montana efsanesi çıktı.

Bu fırsat Berna içinde var. Berna her ne kadar rahat ve kendinden eminse anladığım kadarıyla ailesi de hayli tutucu. Annesini konuşurken hiç görmedim. Rahatça gülerken de, kızıyla uluorta iftihar ederken de. Babası ise sanki kızının daha önce bir yerlerde sahneye çıktığına işaret eden kendinden emin konuşmalar yapıyor. Elbette böylesine gelecek vaat eden bir yetenek ile “Bir Şarkısın Sen” yapımcıları, hocaları, eğitmenleri özel olarak ilgilenemez. O zaman ayrımcılık ön plana çıkar ki bu hoş olmaz. Ama bence Berna’ya geç kalınmadan bugün sahip çıkılsa yarın öbür gün Hannah Montana’yı bile rahatlıkla sollar. Dünya’ya kendisini tanıtır. Berna’nın hamuru çok iyi, belki de lüks. Ama iyi yoğrulması ve şekillendirilmesi gerek kusursuz bir “Kurabiye” pişirip sanat dünyasına sunmak, kazanmak, kavuşturmak için.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!