Film senaryosu gibi cinayet

Güncelleme Tarihi:

Film senaryosu gibi cinayet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 1997 00:00

Haberin Devamı

Amerikalı bir doktorun, karısıyla evlenmek istediği arkadaşını öldürüp, olaya av kazası süsü verdiği tam 21 yıl sonra ortaya çıktı. Film senaryolarını andıran olayın kahramanı Dr.Stephen Scher, Pennsylvania eyaletinin Montrose kenti mahkemesinde görülen davada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Avukat Martin Dillon'u öldürdükten iki yıl sonra arkadaşının dul eşi Patricia'yla evlenen ve Dillon'un iki çocuğunu büyüten Dr.Scher, ‘Ailemi korumak için 21 yıldır gerçeği saklıyordum’ dedi.

Şu anda 56 yaşında olan alerji uzmanı Dr.Scher, 1976 yılında çıktıkları av sırasında, arkadaşı Dillon'un oklu kirpi kovalarken tökezleyerek düştüğünü ve silahının ateş alması sonucu kendi kendini vurduğu masalını anlatıyordu. Olay savcılık tarafından bir kaza olarak kabul edilmiş ve dosya kapanmıştı. Ancak Dillon'un babasının takibi sonucu, mevcut kanıtlar ışığında dava dosyası yeniden açıldı.

Scher olay sırasında arkadaşından 100 metre ötede durduğunu iddia ediyordu, ancak eldeki kanıtlara göre çizmelerinde sıçramış kan izleri vardı ve pantalonuna da et parçası yapışmıştı. ha yakın durduğunu gösteriyordu. Son bir aydır devam eden duruşmalarda Dr.Scher savcı tarafından sıkıştırılınca ifadesini değiştirdi ve ‘Martin’e karısıyla yattığımı söyledim. Bunun üzerine dövüşmeye başladık. Mücadele sırasında Martin'in tüfeği ateş aldı ve vuruldu' dedi. Olayın gerçekten bir kaza olduğunu, ancak kimsenin kendisine inanmayacağı düşüncesiyle oklu kirpi hikayesini uydurmak zorunda kaldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!