Fillon’dan sonra yasak geldi

Güncelleme Tarihi:

Fillon’dan sonra yasak geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 15:17

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 ay kala, ülkenin önde gelen televizyon kanallarından TF1’de beş favori adayın karşılaştırıldığı canlı yayınına Fillon’un ‘kopya çekme’ olayı damga vurdu.

Haberin Devamı

PROGRAM boyunca adayların birbirlerine kelime oyunlarıyla sataşması eğlenceli görüntülere sahne oldu. Fakat geceye, damga vuran olay Nicolas Sarkozy döneminde başbakanlık yapan Cumhuriyetçiler Partisi (LR) adayı François Fillon’un cep telefonuyla kopya çekmesi oldu. Fillon’un telefonunu masanın üzerinde tutarak iletişim danışmanı Anne Meaux’dan program boyunca ‘kopya’ çektiği ortaya çıktı. Diğer adaylar program sonrası olay hakkında şikayetlerini dile getirirken, konu sosyal medyada da gündem oldu.

‘TELEFONUNUZ KAPALI DEĞİL Mİ’

Fillon, daha sonra katıldığı başka bir siyasi programda sunucu David Pujadas’ın, “Telefonunuz kapalı değil mi Sayın Fillon” sorusuyla kopya imasına maruz kaldı. Fillon ise, “Programlarda telefon kullanmıyorum” diyerek ‘yeni bir iftira’ olduğunu ifade etti. Kopya çektiğini kesin dille reddeden Fillon’u, program görüntülerinin analizi yalanladı. Televizyon kanalları ise bir sonraki canlı yayında telefon yasağı uygulama kararı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!