Fillon: Fransız hükümeti minarelere karşı değil

Güncelleme Tarihi:

Fillon: Fransız hükümeti minarelere karşı değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 16:53

Fransa Başbakanı François Fillon, Fransız hükümetinin, kentlerde çevreye "uyumlu ve makul bir şekilde" olması koşuluyla minare inşasına karşı olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı

François Fillon, Fransız ulusal kimliği konulu bir kolokyumda yaptığı konuşmada, Fransa'da az sayıda bulunan minarelerin kent ve sosyal çevreye uyumlu ve makul bir şekilde olması gerektiğini, bu konuda belediye başkanlarına güvenmenin bunun en iyi biçimi olduğunu söyledi.

Fillon, asıl mücadele edilmesi gerekenin özellikle Müslümanlar değil aşırı uçlar olduğunu, bunun birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

İnsanların dinlerinin gereğini uygun koşullarda yerine getirebilmelerinin normal ve meşru olduğunu söyleyen Fillon, "Fransa'ya dayatılan bir İslam dininden ziyade Fransa'ya özgü bir İslam dininin araştırılması gerektiğini" ifade etti.

Öte yandan, İsviçre Dışişleri Bakanı Micheline Calmy-Rey, Le Monde gazetesinin yarınki sayısında yayımlanacak olan açıklamasında, aynı referandumun Fransa'da düzenlenmesi durumunda sonucunun İsviçre'dekiyle aynı olacağını, çünkü bu sonucun "diğer ülkelerde de mevcut olan korku ve kaygıları yansıttığını" söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!