Filistin'de ulusal hükümet görüşmesi

Güncelleme Tarihi:

Filistinde ulusal hükümet görüşmesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 15:34

Filistin lideri Mahmud Abbas ile Başbakan İsmail Haniye, bugün Gazze'de bir araya gelerek radikal dincilerle El Fetihlileri aynı çatı altında toplayacak bir ulusal birlik hükümetinin kurulması konusunu görüştü.

Haberin Devamı

Filistin Başkanlık makamından yapılan açıklamada, Abbas ile Haniye'nin Filistin topraklarındaki son gelişmeleri ve Filistin Yönetiminin geçmekte olduğu krizi değerlendirdiği belirtildi.

Abbas ile Haniye'nin İsrailli askerin 25 haziranda Filistinli silahlı gruplar tarafından kaçırılmasıyla ortaya çıkan krize yoğunlaştığı belirtilen açılamada, Abbas'ın haziran sonunda üzerinde anlaşmaya varılan ve bir ulusal birlik hükümetinin kurulmasını öngören anlaşmanın uygulanmasını istediğini ifade ettiği de kaydedildi.

İsrail ordusu, İsrailli askerin kaçırılmasından sonra aralarında bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu 60 kadar Hamaslı yetkiliyi gözaltına almış, 5 ağustosta da Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk'i tutuklamıştı. Abbas ile Haniye'nin bunların dışında, Hamas'ın iktidara gelmesini takiben Filistin'e yardımların dondurulması yüzünde son aylarda maaş alamayan Filistinli memurların durumunu da ele aldığı belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!