Filistin tarafı: "Savaşa devam"

Güncelleme Tarihi:

Filistin tarafı: Savaşa devam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2000 00:00

Filistin lideri Arafat'a bağlı El- Fetih örgütü savaşa devam dedi. El - Fetih yaptığı açıklamada İsrail'e karşı yürüttükleri mücadelenin daha da şiddetlenerek artırılması çağrısında bulundu. Sokak çatışmalarına bir destekte Filistin lideri Arafat'tan geldi.
Haberin Devamı

Arafat "bağımsızlığa" kadar savaş

Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat, İsrail askerleriyle sokak çatışmasına giren halkının, Filistinliler Kudüs üzerinde egemenlik kazanıncaya kadar azimle savaşacağını söyledi. Arafat, Gazze'de yaptığı açıklamada, "Filistin devletinin başkenti Kudüs üzerinde Filistin bayrağı dalgalanıncaya kadar halkımız sebat edecektir" dedi.

Yaser Arafat, İsrail'in 1967 savaşında Ürdün'den aldığı Doğu Kudüs'ü bağımsız Filistin devletinin başkenti olarak kabul ediyor. İsrail ise kentin tümünün başkenti olduğunu iddia ediyor.

Taşla değil silahla saldırı

Filistin tarafının radikalleri ise şiddetin dozajının arttırılması görüşünde. Hizbullah Örgütü lideri Nasrallah bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, zafere giden yolun şehit olmaktan geçtiğini ve İsrail hedeflerine yönelik intihar saldırılarına hız verilmesi gerektiğini söyledi. Nasrallah, Filistinlilere, İsrail askerlerine taşla değil gerçek silahlarla saldırmaları çağrısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!