Filipinler'de 4 tayfunun zararı 1 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Filipinlerde 4 tayfunun zararı 1 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2006 11:05

Filipinler'i son üç ayda vuran 4 tayfunun verdiği zararın 1 milyar dolar olduğu bildirildi. Filipinler Sosyal Kalkınma ve Refah Bürosu Sekreteri Esperanza Cabral, yıkılan köyler ve çiftliklerin inşası için 1 milyar dolara ihtiyaçları olduğunu söyleyerek, BM kanalıyla yardım talebinde bulunduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Cabral, üç ayda ülkelerini vuran 4 tayfunun neden olduğu zararın üstesinden gelmek için kaynaklarının yetersiz olduğunu ifade etti.

BM, geçen hafta Filipinler'in orta kesimlerindeki Bicol bölgesinde yaşayan on binlerce kişi için 46 milyon dolarlık uluslararası yardım talebinde bulunmuştu.

Filipinler'deki tayfunlarda en az 1850 kişinin ölü ya da kayıp olduğu, on binlerce kişinin de evsiz kaldığı bildiriliyor. Tayfunların en etkilisi Durian, kasım ayının sonunda Albay bölgesinde 1000'den fazla kişinin ölümüne neden olmuş, 120 bin kişiyi de evsiz bırakmıştı.

Bu arada, Trami adlı yeni bir tropikal fırtınanın Filipinler'i tehdit ettiği bildirildi. Yetkililer, halen Tayvan'a ilerleyen fırtınanın yön değiştirerek hafta sonuna doğru Filipinler'in kuzeyini vurmasından endişe edildiğini söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!