Ferrari'de büyük değişim

Güncelleme Tarihi:

Ferraride büyük değişim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2009 00:00

Dünyanın en hızlı otomobillerini üreten Ferrari'de büyük değişim başladı. İtalyan otomobil devi Ferrari saatte 2 bin 56 kilometre hızla yol alan uçan bir otomobilin tasarımı için start verdi.

Haberin Devamı

FERRARİ'NİN UÇAN OTOMOBİLLERİ

Tasarımcı Vincent Montreuil’in yeni dizaynı Ferrari X-racer’ın ilk görüntüleri ortaya çıktı. Dikkat çeken ise yeni tasarımın 1986 yılında çekilen Star Wars serisinin 6. Bölümündeki uzay gemilerine benzerliği oldu. 

Ferrari’de Eugenio Molinari’nin sürat teknesi tasarımından sonra bir yeniliğe daha gidildi. Çizimleri ortaya çıkan yeni X-racer serisi efsane firmanın uçabilen ilk dizaynı. Saatte 2 bin 56 kilometre hızıyla heyecanlandıran X-Racer 8 metre uzunluğunda ve açılabilen yan kanatlarıyla 12 metre genişliğe ulaşabiliyor.

Yüksekliği ise sadece 1.56m olan aracı görenlerin aklına ilk gelen 1986 yılında çekilen "Star Wars – Jedi’ın Dönüşü" filmindeki X-Wing adlı uzay aracı oluyor.

Filmde X-Wing araçları da açılabilen kanatlar ve yüksek bir hız limiti gibi özellikler taşıyor. Ferrari tasarımının en büyük farkı ise aracın bir imza niteliği taşıyan klasik “Ferrari kırımızısı” renginde olması.

Haberin Devamı


DÜNYADAN KISA KISA...

DEDİKODU SAĞLIĞA İYİ GELİYOR
Araştırmacılar, dedikodunun, yapanları daha mutlu ve sağlıklı hale getirdiğini açkıladı. Daily Mail gazetesinin haberine göre, sık sık dedikodu yapanların daha az strese girdiğini belirten araştırmacılar, sosyal bağların kuvvetlenmesinde önemli rol oynadığı için dedikodunun, yapanları daha mutlu ve sağlıklı hale getirdiğini kaydetti. Michigan Üniversitesi bilim adamları, çiftler halindeki 160 kız öğrenci üzerinde yaptıkları araştırmada, dedikodunun endişe ve stresi azaltan progesteron hormonunun seviyesini artırdığını saptadı.
 
AİLESİ TARAFINDAN ASILDI
Batı Şeria'da 15 yaşındaki Filistinli genç, İsrail ordusu ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle aile bireyleri tarafından işkence edildikten sonra asılarak öldürüldü. Kalkilya Emniyet Müdürü Adnan Demiri, gencin sabah saatlerinde ölü bulunduğunu, yapılan soruşturmada, gencin, İsrail'le işbirliği yaptığı suçlamaları nedeniyle öldürüldüğünün ortaya çıktığını ifade etti.

DÜNYA-MARS ÇARPIŞMASI
Fransız bilim adamları Dünya'nın Merkür, Mars veya Venüs'le çarpışma riskini hesapladı. Hesaba göre böyle bir risk 3 milyar yıldan önce gözükmüyor. Ancak Fransız bilim adamı Laskar, "Senaryolardan birinde, 3,34 milyar yıl sonra Mars Dünya'nın çok yakınından, 794 km mesafeden geçiyor. Bu kadar yaklaşınca neredeyse çarpışmayla aynı şey oluyor. Dünyadaki yaşam için felaket bir durum" diyerek riski özetliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!