Feminist darbe

Güncelleme Tarihi:

Feminist darbe
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2008 00:00

Kadın savunma bakanı, ordu bilgisayarlarından seks ve futbol sitelerine yasak getirdi.

Erkek internet kullanıcıları, "Hemşirelere de Hello Dergisi’ne giriş yasaklansın" derken, diğer bir grup ise yasağı destekliyor.

İspanya'nın ilk kadın savunma bakanı olan 7 aylık hamile Carme Chacon’un ordu bilgisayarlarından seks ve futbol sitelerine girişi yasaklaması bazı ordu mensuplarını kızdırdı.

Savunma Bakanlığı, hafta başından bu yana üç internet sitesine giriş yasağı uyguluyor. Bunlardan biri çıplak modellerin fotoğraflarının yer aldığı Intervilu sitesi, diğerleri ise Marca ve As isimli spor gazeteleri. Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bazı saatlerde, "eğlence" sayfalarına aşırı yüklenme nedeniyle askeri işlerin halledilemez hale geldiği, bu nedenle de sitelerin bloke edildiği belirtildi. Ancak bazı İspanyol erkekleri, kadın bakanın bu yasağını feminist bir darbe olarak algıladı.

Yasak internette de tartışmaya yol açtı. Carlos isimli bir internet kullanıcısı, "Marca ve Intervilu’nun yasaklanması tabii ki eşitlik meselesi. Niye o halde hemşirelerin Hello ya da IKEA sitelerine girmesini yasaklamıyorlar. O zaman cinsiyet ayrımcılığı olur, değil mi" diye sordu. İspanyol Askeri Personeli Derneği’nin Genel Sekreteri Mariano Casado, "İnsanlara yetişkin muamelesi yapılması için çaba sarfetmek gerekiyor" dedi.

TEMBEL ASKERLER

Diğerleri ise ülke savunmasından sorumlu askerlerin vaktini seks ve futbol sitelerinde geçirmesine karşı çıkarak yasağı haklı buldu. Businessman isimli bir internet kullanıcısı, "Sadece geniş bantlı internet kullanımı için işe giden tembel insanların sayısı sanılandan daha fazla. Bütün şirketler böyle bir karar alsa, mutlaka verimlilik artar" dedi.

İspanya’nın Sosyalist Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, 17 kişilik kabinesinde 9 kadın bakana görev vererek rekor kırmıştı. İtalya Başbakanı seçilen Silvio Berlusconi ise ’pembe kabine’yi tiye almıştı. Hamile olduğu halde bu göreve getirildiği için eleştirilen Carme Chacon’un ilk işi Afganistan’daki İspanyol askerlerini ziyaret etmek olmuştu. Chacon’a erken doğum ihtimaline karşı bir jinekolog, anestezi uzmanı ve bir pediyatrist eşlik etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!