Felluce'de ateÅŸkese 48 saat uzatma

Güncelleme Tarihi:

Fellucede ateÅŸkese 48 saat uzatma
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 14, 2004 10:26

Irak'ın Felluce kentinde ateşkesin 48 saat daha uzatıldığı bildirildi. Uzatmaya rağmen kentte sünni milisler ile ABD askerleri arasında çıkan çatışmada 5 Iraklı hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Iraklı arabulucu Fuad Ravi, Amerikan Deniz Piyadelerinin kuÅŸatması altında bulunan kentteki ateÅŸkesin, 2 hastanenin yeniden hizmete açılışına olanak vermek amacıyla uzatıldığını belirtti.Â

Ravi, ''Ateşkes, iki tarafın da onayıyla bugün yerel saatle 09.00 itibariyle 48 saat daha uzatıldı. Amaç, Deniz Piyadelerinin uyguladığı kuşatma yüzünden kapalı olan, biri Ürdün sahra hastanesi olmak üzere kentteki 2 hastanenin yeniden açılışına olanak sağlamak'' dedi.  

ÇATIÅžMA: 5 ÖLÃœ, 3 YARALIÂ

Irak'ın Felluce kentinde ateşkese rağmen çatışmalar sürüyor. Hastane kaynakları, ateşkesin 48 saat daha uzatıldığının açıklanmasına rağmen, kenti kuşatma altında tutan Amerikan Deniz Piyadelerinin gece boyunca süren bombardımanlarında 5 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de bu sabah yaralı halde hastaneye getirildiğini kaydetti. Aynı kaynaklar, dün çıkan çatışmalarda 9 Iraklının öldüğünü, 38 kişinin yaralandığını belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!