Felaketleriyle hatırlanacak yıl: 2010

Güncelleme Tarihi:

Felaketleriyle hatırlanacak yıl: 2010
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2011 00:00

2010 da bitti. Hem dünya hem de bizler birer yaş daha yaşlandık aslında.

Haberin Devamı

DÜNYADA 2010 YILINA BU 148 OLAY DAMGA VURDU / FOTO ANALİZ

Yılın sonuna yaklaştığımız günlerden birinde hurriyet.com.tr'nin Planet, Ekonet ve Dünya ekibi olarak bir araya gelip, biten yılı konuştuk.

Belki hangisinin "en" olduğu konusunda uzlaşamadık ama bizim için üç olayın ön plana çıktığını gördük: Mavi Marmara baskını, Şilili madenciler ve elbette ki Wikileaks.

İrem KÖKER yazıyor
hurriyet.com.tr

Görev dağılımı yaptık.

Ben önce 2010'da Dünyada Neler Oldu haberini yapmak kolları sıvadım.

Yaparken de bir yıla ne kadar çok şey sığdığını görünce şaşırdım.

Depremler, yanardağ patlamaları, zehirli gaz atıkları, uçak kazaları, acılar, gözyaşları, sayısız can kaybı...

Diplomasi/politika tarafında da krizler, sorunlar, sert açıklamalar...

Unuttuğumuz birçok şeye rağmen 2010'un biz dış haberciler için ne kadar da yoğun ve tatsız, dünya için de ne kadar sıkıntılı geçtiğini görünce de şaşırdım açıkçası.

Haberin Devamı

Yılın en çok yüz güldüren olayı ise Şilili madencilerin mucize kurtuluşu oldu.

Ayrı bir kısım açmak istedik. Kurtarma operasyonunun yapıldığı gece ofiste sabahlayıp olayı size an be an duyuran Dünya Editörü Cengiz Özbek bu hikayeyi kaleme aldı.

2010'un bir diğer büyük olayı Wikileaks'i ise başından beri yakından takip eden Planet Editörü Sevin Turan analiz etti.

Ve elbette Mavi Marmara... Planet Editörü Müfit Yılmaz Gökmen 2010'un 2009'dan miras aldığı, Mavi Marmara ile zirve yapan Türkiye-İsrail ilişkilerindeki bir yıllık seyri inceledi.

Dünyada 2010'da öne çıkan lider olarak belki de Türkiye'de çok fazla akla gelmeyen bir isme odaklandık. Brezilya'nın görevini bu yıl devreden 8 yıllık Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva. Lula'nın öyküsünü ve başarılarını Dünya Editörü Mustafa Karakuş anlattı.

Son olarak küresel ekonomi. Biz uzaktan izledik, belki sadece döviz kurlarına etkisiyle ilgilendik ama küresel ekonomi için de sıkıntılı bir yıl oldu. Bütün olanları Ekonet Editörü Yüksel Göçmez fotoğraflarla bize hatırlatan bir haber hazırladı.

365 gün bir gözümüzü üzerinde tuttuğumuz euro krizi şüphesiz ayrı bir bölümü hak ediyor. Ekonet Editörü Emek Kaplangil, yılın başından beri yakından izlediği euro krizini ve 2011'e ilişkin beklentileri yazdı.

Haberin Devamı

2010 hem Türkiye hem de Dünya için çok yoğun geçti. Önümüzdeki yıla miras kalan bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi.

2011'in 2010'dan daha keyifli geçmesi dileğiyle...

ikoker@hurriyet.com.tr
http://twitter.com/ikoker

  

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!