Felaket görüntüleri karaborsada

Güncelleme Tarihi:

Felaket görüntüleri karaborsada
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 15:03

Dünya gördü, onlar başlarına geleni göremedi. Sonra, felaketin görüntüleri karaborsaya düştü. Alıp izlediler ama artık yardım beklentileri de yok oldu.

Haberin Devamı

Açlık ve sefalet kol geziyor

Myanmar'da Nergis kasırgasının yol açtığı felaketin görüntülerinin yer aldığı video kayıtlarının Yangon'da karaborsada bildirildi.

Karaborsada büyük rağbet gören görüntülerde, sel sularında yüzen cesetler, aç insanlar, köylülerin yardım etmeye çalıştığı yaralılar izleniyor.

Her ne kadar bu görüntülerin bazıları dünyada birçok ülkede gösterildiyse de Myanmar halkı, "ülkelerinde neler olduğunu görmek" için bu kayıtları satın alıyor. Bir dolar bile etmeyen bu kayıtlardan günde 100 adet kadar satıldığı ileri sürülüyor.

1962'den beri cunta iktidarı altında olan Myanmar'da her şey sansürlendiğinden, insanlar felaketin boyutlarını hala tam anlamıyla kavramış değiller. Ancak karaborsa görüntüleri durumun tahmin ettiklerinden çok daha kötü olduğunu ortaya koydu. Görüntüleri izleyenlerin artık yardım beklentileri de suya düştü.

Myanmar devlet televizyonu, felakette ölü sayısının 78 bin civarında, kayıp sayısının da yaklaşık 56 bin olduğunu duyuruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!