FBI eşcinsel katili arıyor

Güncelleme Tarihi:

FBI eşcinsel katili arıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Modacı Gianni Versace'yi aranmakta olan bir seri katilin öldürdüğü belirlendi

Miami'deki villasının önünde, beynine sıkılan iki kurşunla can veren İtalyan modacı Gianni Versace'nin, üç hafta içinde dört erkeği katleden Andrew Cunanan adlı Filipin kökenli bir seri katil tarafından öldürüldüğü sanılıyor. FBI'ın arananlar listesinde ilk 10 içinde yer alan ve zengin erkeklerle ilişki kuran eşcinsel erkek fahişe Cunanan, şu anda federal polis tarafından Versace cinayetinin zanlısı olarak da aranıyor.

Görgü tanıklarının ifadelerine dayanan Miami polisi, Versace'nin okyanus kıyısındaki evinin yakınlarında bulunan beş katlı bir garajda yaptığı aramada, cinayetle Cunanan arasındaki ilk delili ortaya çıkardı. Cunanan'ın söz konusu garajda görüldüğünü tespit eden polis, seri katilin bir önceki kurbanından çaldığı Chevrolet marka kırmızı kamyoneti bu garajda buldu. Katile ait giysilerin de içinde bulunduğu kamyonetin, Cunanan'ın son kurbanı olan New Jersey'li mezarlık yöneticisi William Reese'ye ait olduğu açıklandı.

Versace'nin eşcinsel olduğu bilinmekle birlikte, katiliyle arasında bir ilişki bulunup bulunmadığı tam olarak bilinemiyor. FBI'ın Miami'deki direktörü Paul Philip, katilin kurbanlarından sadece ikisini tanıdığından kesinlikle emin olduklarını belirtirken, Miami Polis Şefi Richard Barreto, Versace'nin katilini tanıdığını gösteren bir kanıt bulunmadığını, ancak Cunanan'ın, rastgele bir hedef seçmediğini, ünlü modacıyı bilerek hedef aldığını söyledi.

Barreto cinayette kullanılan silahın bulunamadığını ve tipi konusunda da açıklama yapamayacağını belirtti. Bir TV istasyonu ise polis kaynaklarına dayanarak, Versace'nin 40 kalibrelik bir silahla vurulduğunu, Cunanan'ın önceki cinayetlerinde de aynı tipte silah kullandığını öne sürdü.

İKİBİN EL İLANI DAĞITILDI

Cunanan'ın son derece tehlikeli biri olduğunu belirten polis, katilin resmi ve önceki cinayetlerinin de yer aldığı ‘‘aranıyor'' kayıtlı 2 bin el ilanını Güney Florida'da dağıtarak halkı uyardı. Bu arada Cunanan'ın izini bulmak amacıyla Miami'deki eşcinsel dernekleriyle de temasa geçen polis, ‘‘Bu adam silahlı ve son derece tehlikeli. Şu anda herkes tehlikede'' diye uyarıda bulundu.

Cunanan geçen mayıs ayında, eski aşığı olan David Madson adlı mimarı, ardından da yine ilişkide bulunduğu Jeffrey Trail'i ve Chicago'lu milyoner emlakçı Lee Miglin ve William Reese'yi öldürmüştü.

Herkes Versace için ağlıyor

Ünlü modacı Gianni Versace'nin öldürülmesi, moda dünyasında bomba etkisi yarattı. Modacının müşterileri, rakipleri ve üne kavuşmalarında büyük katkısı olan mankenler, Versace için ağlıyorlar.

Prenses Diana:

‘‘Babam gibi sevdiğim bir dostu kaybettim.''

Giorgio Armani:

‘‘Gianni Versace, İtalyan modasının başarısını dünyada temsil eden birkaç isimden biriydi. Bu vahşet eylemine isyan ediyorum. Çok kederliyim. Aramızdaki rekabet, moda dünyası için çok gerekliydi.'' (Versace, İtalya'nın en çok kazanan modacıları arasında Armani'den sonra ikinci sırada yer alıyordu.)

Madonna:

‘‘Gianni'nin başına gelen büyük bir trajedidir. Bütün dualarım Gianni ve ailesi için'' (Madonna, Evita filminin Londra'daki dünya prömiyerinde Versace imzalı açık yeşil kadife bir elbise giymişti.)

Naomi Campbell:

‘‘Sanki babamı kaybetmiş gibiyim. Beni o yaratmıştı.''

Calvin Klein:

‘‘Gianni Versace öyle bir stil yarattı ki, bu tarz ölümünden sonra da ayakta kalacaktır.''

Carla Fendi:

‘‘Onun imzası, ölümünden sonra da yaşayacaktır, çünkü Versace moda tarihinin önemli bir parçasıdır.''

İtalya Eşcinseller Birliği:

‘‘O bizim gurur abidemizdi.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!