FBI Direktörü Comey: IŞİD Müslümanlara 'olduğunuz yerde öldürün' diyor!

Güncelleme Tarihi:

FBI Direktörü Comey: IŞİD Müslümanlara olduğunuz yerde öldürün diyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 14:05

FBI Direktörü James Comey, IŞİD’in ABD'lileri radikalleştirme tehdidinin, El Kaide’nin ülkeye saldırısından daha büyük bir tehdit olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Aspen Güvenlik Konferansı'nda konuşan Comey, IŞİD’in bir yılı aşkın süredir sosyal medyadan yürüttüğü kampanyalarla çok sayıda Amerikalıyı etkisi altına aldığını ve Amerika’da yaşayan Müslümanları, Ortadoğu’ya seyahat edemiyorsanız “bulunduğunuz yerde öldürün” diyerek terör eylemlerine sevk ettiğini söyledi. Dünya çapında Twitter'da, 21 binden fazla İngilizce yazan kullanıcının IŞİD'le bağlantılı hesapları takip ettiğini belirten Comey, bunlardan binlercesinin Amerika’da yaşıyor olabileceğini söyledi.

4 TEMMUZ’DA SALDIRACAKLARDI!

Comey ayrıca Amerika’nın Bağımsızlık Günü olan 4 Temmuz’da saldırı yapmayı planlayan bir grup IŞİD militanının yakalandığını da sözlerine ekledi.

Comey, Chattanooga şehrinde geçen günlerde iki askeri merkeze silahlı saldırıda bulunan ve beş askeri öldüren Muhammed Yusuf Abdulaziz'in nasıl radikalleştiğini söylemek için henüz çok erken olduğunu ifade etti.

Akrabalarının Abdulaziz’in geçmişinde uyuşturucu kullandığını söylediğini hatırlatan Comey, IŞİD'in, El Kaide'nin istikrarsız oldukları gerekçesiyle hiçbir zaman faydalanmayacağı uyuşturucu kullanan insanlara ulaşmaya çalıştığını söyledi.

“Fark edemediklerimizden endişe ediyorum” diyen Comey, IŞİD’in insanları bünyesine katmak ve Amerika’nın dinlemelerinden kaçınmak için kriptolu haberleşme sistemini kullandıklarını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!