Fatura devlete çıkmayacak

Güncelleme Tarihi:

Fatura devlete çıkmayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2009 14:20

İngiltere Avam Kamarası, milletvekillerinin masraflarını devlete fatura etmesiyle patlayan skandalın önünü kesmek için yeni bir yasal düzenlemeye gitti.

Haberin Devamı

Avam Kamarası’nda oylanarak kabul edilen düzenleme, milletvekillerinin devlete fatura ettiği masrafların bağımsız bir komisyon tarafından incelenip onaylanmasını öngörüyor. Kraliçe II. Elizabeth’in de hızla onayladığı yasa, önceki gün yürürlüğe girdi.

Yeterli bulunmadı

Masraflarla ilgili bazı ihlallerin yeni yasaya göre de suç sayılmayacak olması, muhalefetin tepkisini çekti. Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg, yasanın bu haliyle, kamuoyunun Avam Kamarası’na karşı yıpranan güvenini yeniden inşa edemeyeceğini ifade etti. Adalet Bakanı Jack Straw ise, yasanın tatilden önce yürürlüğe girmesinin bile “halkın güven eksikliğini gidermeye yeteceğini” ileri sürdü.Ödenek skandalı yüzünden aralarında bakanların da bulunduğu 20 milletvekili istifa etmek zorunda kalmıştı. Michael Martin de, Avam Kamarası’nın 300 yıldan beri istifa etmek zorunda kalan tek başkanı olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!