Fatih Akın: Gerekirse banka bile soyarım

Güncelleme Tarihi:

Fatih Akın: Gerekirse banka bile soyarım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2016 21:31

‘DUVARA Karşı’ filmiyle uluslararası üne kavuşan Hamburglu yönetmen Fatih Akın, fonda Ermeni meselesini işlediği ‘The Cut’ (Kesik) filmiyle sinema çevrelerini düş kırıklığına uğrattı.

Haberin Devamı

Fatih Akın’ın yeni filmi ‘Tschick’ şimdi gün sayıyor ve perşembe günü vizyona girecek. Hamburger Abendblatt gazetesine konuşan Fatih Akın, yeni filmi için para bulmakta çok zorlandığını anlatırken şunları söyledi: “Farklı bir film yapmak istedim. Çekime üç ay kala projenin fişi çekildi. Bunun mutlaka ‘The Cut’ filmimin maddi başarısızlığıyla ilişkisi var. Daha önce her mali desteği alırken, birden başarısız bir yönetmen oldum. Elbette insan kaygılanıyor. Sonuçta bir şirketim var, çalışanların parasını ödemem gerekiyor ve ailemi geçindirmek zorunda kalırsam, o zaman her şeyi yaparım. O zaman banka bile soyarım. Ama o noktaya henüz gelmedim. Tiyatroya geçmeyi düşündüm. Güzel sanatlarda ders vermek istedim, ama başvuruda geciktim. Eşim önce bir tatil yapalım dedi. O sırada ‘Tschick’ filmi için teklif aldım.”

Haberin Devamı

BU KEZ UYARLAMA 

Fatih Akın’ın yeni filmi ‘Tschick’, yazar Wolfgang Herrndorf’un aynı adlı başarılı gençlik romanından uyarlama. Rusya göçmeni Tschik lakaplı gençle varlıklı bir Alman genci arasındaki ilişkiyi konu alıyor. Filmin senaryosu ve yapımının kendisine ait olmadığını belirten Fatih Akın, “Senaryo ve yapımı bana ait olunca, daha çok zamana ihtiyacım var. Ama ben 3 veya 5 yılda bir değil, bir buçuk yılda bir film çevirmek istiyorum. Bunun için arada bir sadece yönetmenlik yapmam gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!