Fare öldürme rekoru kırdı

Güncelleme Tarihi:

Fare öldürme rekoru kırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 02, 2009 00:00

Güney Asya ülkesi Bangladeş'te 83 binden fazla tarla faresi öldüren çiftçiye ödül verildi.

Haberin Devamı

Başkent Dakka yakınındaki Gazipur bölgesinde son 9 ayda 83 bin 450 tarla faresi öldüren 40 yaşındaki Mukhayrul İslam'ın ödülü renkli televizyon ve sertifika oldu. İslam'ın, kanıt için öldürdüğü farelerin kuyruklarını biriktirdiği belirtildi.

Mukhayrul İslam, 500 çiftçi ve yetkilinin katılımıyla düzenlenen ödül töreninde, Associated Press televizyonuna yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Hükümetin, bunun için ödül vereceğinden haberim yoktu" dedi ve fareleri öldürmeye devam edeceği sözünü verdi.
Bangladeş Tarım Bakanlığına göre, ülke yılda yaklaşık 3 milyon ton gıda ithal ediyor, tarla fareleri ise her yıl 1.5 ile 2 ton gıdayı yok ediyor.
Ülkede tarla farelerinin öldürülmesine yönelik bu yıl düzenlenen kampanyayı yürüten Bangladeş Tarım Araştırma Konseyi başkanı Vais Kabir, kampanyada başarılı olabilirlerse gıda ithalatının yarı yarıya azaltılabileceğini kaydetti.

Hükümetin kolay bir iş olmayan tarla farelerini öldürmeleri için çiftçi ve öğrencileri eğiteceği de belirtildi.

Haberin Devamı


DÃœNYADAN KISA KISA...

AFGANİSTAN'DA TUHAF ÖLÜM
Afganistan'da ölüm kol geziyor. Her gün onlarca kişi ölüyor ama bu ölüm çok farklı. Afganistan'da bir kız çocuğu, uçaktan atılan propaganda broşürü kutusunun üzerine düşmesiyle öldü. Times gazetesinin haberinde, olayın 23 Temmuzda olduğu, RAF C130 Hercules tipi kargo uçağının Helmand vilayetinin kırsal kesimleri üzerinde uçarak broşür attığı bildirildi. Uçaktan atılan broşür kutularının havada açılacağı ve kağıtların geniş bir alana yayılacağı varsayılıyor.

DEVLET BAÅžKANINDAN KIZINA KIYAKÂ
Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, kızını dışişleri bakan yardımcısı olarak atadı. Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, iki yıldır dışişleri bakanlığının konsolosluk bölümünde görev yapan Ozoda Rahmanova'nın bakan yardımcılığına atandığı belirtildi. 5'i erkek, 2'si kız 7 çocuğu bulunan Rahman, geçen nisanda da büyük oğlu Rüstem İmamali'yi Gençlik Sendikası başkan yardımcılığına atamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!