Eylül seçimleri için bir araya geliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Eylül seçimleri için bir araya geliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2017 11:33

Almanya’da mülteci kriziyle araları açılan kardeş partiler CDU/CSU liderleri, ortak seçim programı için pazar günü buluşuyor. Çifte vatandaşlığın kaldırılması talepleri de görüşmede gündeme gelecek.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Angela Merkel ile kardeş parti CSU lideri Horst Seehofer’in arası mülteci kriziyle açılmıştı. Seehofer, Merkel’in mülteci politikasını sert bir dille eleştirmişti. Hatta, eğer mülteci alımında bir üst sınır konulmazsa, koalisyona girmeyecekleri söylemişti. Merkel ise üst sınır talebini devamlı reddetmişti.

Şimdi iki lider eylül ayında yapılacak genel seçimlerde ortak bir program hazırlığı için bir araya geliyor. Toplantı pazar günü Berlin’de CDU genel merkezinde yapılacak. Merkel ve Seehofer’in toplantısına Başbakanlık müsteşarı Peter Altmaier, iki partinin genel sekreterleri Peter Tauber ile Andreas Scheuer ve Grup Başkanı Volker Kauder de katılacak. Toplantıda mülteci krizi konusunda üst sınır ve CDU içinde de tartışılan çifte vatandaşlığın iptali konuları da gündeme gelecek. CDU içinde koyu muhafazakar kanadın da istediği, çifte vatandaşlığın kaldırılmasının seçim kampanyası yapılması talepleri seçim programına girecek mi? Pazar günkü toplantının önemli konuları arasında.

Haberin Devamı

MERKEL’İN ELİ GÜÇLENDİ
Mülteci kriziyle yıpranan Merkel anketlerde yeniden güçlenmiş görünüyor. Yeni durum Merkel’in elini Seehofer’e ve partisi içindeki koyu muhafazakar kanada karşı güçlendirdi. CSU, Merkel’in bu başarısı karşısında geri adım atar mı? Pazar günkü toplantıdan ortak bir seçim programı çıkması bekleniyor. Ancak tartışmalı konuların seçim programına nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!