'Merkel, Suudi kadınlar için bir rol model'

Güncelleme Tarihi:

Merkel, Suudi kadınlar için bir rol model
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 11:07

Suudi Arabistan Ekonomi Bakan Yardımcısı Muhammed el Tuvaycri, Der Spiegel dergisine verdiği mülakatta, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ‘bütün Suudi kadınlar’ için model teşkil ettiğini söyledi. Merkel ise bugün Suudi Arabistan'daki görüşmelerini tamamlayarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne geçmesi bekleniyor

Haberin Devamı

Suudi bakanın Merkel’i ülkesinin kadınları için rol model olarak açıklaması, Alman basınında ‘kadın haklarının oldukça kötü olduğu bir ülkeden’ yapılan ironik bir açıklama olarak nitelendirildi. Öte yandan, eTuvaycri, Almanya'nın yeni silah anlaşmaları konusundaki gönülsüzlüğünü "anladıklarını" söyledi. 

Almanya'nın Suudi Arabistan'a silah satması nedeniyle eleştirilmesine değinerek "Siyasi arka planı biliyoruz" diyen Tuvaycri, silah satış anlaşması konusunda "inatçı olmayacaklarını" kaydetti. Tuveycri, "Yeni silah talepleri konusunda Alman hükümetine daha fazla sorun yaratmayacağız" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Suudi Arabistan'daki resmi temaslarda gündeme getirdiği konular arasında DEAŞ ile mücadele, Suriye'deki iç savaş, Suudi Arabistan'ın Yemen'deki rolü ve başka ülkelerde radikal İslamcı hareketleri desteklediği iddiaları gibi çeşitli başlıklar var. 

Haberin Devamı

Merkel'in iklimin korunması ve Suudi Arabistan'da kadın hakları gibi konuları da gündeme getirmesi de planlanıyordu. Başbakan Merkel'e Alman ekonomi dünyasının üst düzey temsilcilerden oluşan bir heyet eşlik ediyor. 

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ve veliaht Muhammed bin Nayif ile görüşen Merkel'in temmuz ayında Hamburg'da yapılacak G20 zirvesine hazırlık kapsamında istişarelerde bulunduğu belirtiliyor. Merkel, Suudi Arabistan'dan sonra Birleşik Arap Emirlikleri'ni ziyaret edecek. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!