Evet beni öldürecekler

Güncelleme Tarihi:

Evet beni öldürecekler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 21:45

IŞİD geçtiğimiz hafta Suriye’nin Rakka kenti yakınlarında düşürülen uçaktan esir aldığı Ürdünlü pilot ile yapılan ‘röportajı’ yayınladı.

Haberin Devamı

26 yaşındaki pilot Muaz el Kesasibe, “IŞİD’in sana ne yapacaklarını biliyor musun” sorusuna “Evet... Beni öldürecekler” yanıtını veriyor.

TERÖR örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) İngilizce yayımladığı internet dergisi ‘Dabiq’te çıkan röportajda 26 yaşındaki pilot Muaz el Kesasibe, Katar’daki ABD üssünden koordine edilen görev sırasında uçağının nasıl vurulduğunu anlatıyor. Kesasibe’nin açıklamaları şöyle:

“Ürdün’ün Zarka vilayetinin El Azrak kentindeki Muvaffak al-Salti Hava Üssü’nden havalandık. Saat 07.55’te havada yakıt ikmali yapıldı. Sonra Suudi F-15, BAE’nin F-16 ve Fas’ın F-16’ları ile buluşacağımız bekleme bölgesine gittik. Sonra Rakka bölgesine girdik, uçaklar saldırıya başladı. Uçağıma ısıya duyarlı füze isabet etti. (Füzeyi) duydum ve sıcağını hissettim.” ABD ve Suriye olaydan sonra açıklama yaparak uçağın IŞİD tarafından vurulmadığını ifade etmişti.

Amerikalılarla yemek yerdik

‘Amerikalı haçlılarla buluşup buluşmadığıyla’ ilgili soruya Kesasibe, ‘Tabiİ ki’ yanıtını verdi. Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin Azrak’ta üslendiğini belirten pilot, “Muvaffak el Salti Üssü’nde yaklaşık 200 Amerikalı bulunuyor. Bunlar arasında biri kadın 16 pilot var, diğerleri teknisyen, mühendis ve lojistik güçler. Amerikalılar bazen bizimle yemekte buluşuyor, mansaf (Ürdün’e özgü etli pirinçli yemek) yiyor ve çok seviyorlar. Ancak operasyonun gizliliği ve güvenlik nedeniyle o konularla ilgili konuşmuyorlar” dedi.

Kesasibe görevinin uçaksavar silahlarını yok etmek olduğunu belirtiyor. Röportajın sonunda Kesasibe’ye daha önce yakalanan yabancı savaşçıların infaz videolarını izleyip izlemediği soruluyor. Buna “Hayır izlemedim” cevabı veren genç pilota bu kez de “IŞİD’in sana ne yapacağını biliyor musun” sorusu yöneltilince, “Evet, beni öldürecekler” diye karşılık veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!